≫ 

BESNI BURA NA JADRANU: Oluja u Hrvatskoj ruši stabla, požari divljaju, vetar duva 150 km/h (FOTO)

Zapovednik JVP Konavle Mario Magud kaže da je duvala bura od 150 km/h zbog čega su imali 15-tak intervencija

  • 3

Dubrovački vatrogasci su noćas imali pune ruke posla, osim što su se borili s vatrenom stihijom kraj Stravče, celu noć su izlazili na intervencije zbog porušenih stabala, navodi DuList.

SNEŽNA OLUJA STIŽE U HRVATSKU ZA PRAZNIKE: Jadranu prete jaki udari i bura, da li ovo nevreme ide ka Srbiji?

Zapovednik JVP Konavle Mario Magud kaže da je duvala bura od 150 kilometara na čas zbog čega su imali 15-tak intervencija. Zbog bure je zabranjen saobraćaj za prvu grupu vozila na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku i Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, javio je HAK. Zatvorena je i ŽC6239 u mestu Ljuta u Konavlima zbog pada stabla na kolovoz.

U Makarskoj je u četvrtak ujutru temperatura u šest sati bila samo 4 stepena iznad nule, a na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura se spustila na minus 11,8 Celzijusovih stepeni i najniža je ovog jutra u Hrvatskoj.

Zbog jake bure što duva na Makarskom primorju brzinom od šezdesetak, a na udare i do 80 kilometara na sat kao i nepovoljnih vremenskih prilika na moru, od šest sati u prekidu je trajektni saobraćaj na liniji Sumartin - Makarska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA