Cela BiH se digla na noge zbog bolesnog dečaka: Odrekli su se dočeka Nove godine da bi borac iz Kaknja otišao na lečenje u Tursku (VIDEO)

Nakon gotovo mesec dana borbe da se novac za lečenje malenog Evelina prikupi, ali da se njegovo zdravstveno stanje dovede na nivo koji je potreban za njegov transport i lečenje u inostranstvu, kakanjski borac je napokon otputovao u Tursku

  • 10

Priča o sedmogodišnjem Evelinu Alajbegoviću iz Kaknja, koja je "na noge" podigla gotovo sve građane Bosne i Hercegovine, te oduševila čitavu javnost dobija, čini se, naznake priče sa srećnim završetkom. Nakon gotovo mesec dana borbe da se novac za lečenje malenog Evelina prikupi, ali da se njegovo zdravstveno stanje dovede na nivo koji je potreban za njegov transport i lečenje u inostranstvu, juče je kakanjski borac napokon otputovao u Tursku. Sa sarajevskog Međunarodnog aerodroma uzleteo je avion pun nade da će Evilin ozdraviti.

NEVEROVATNA PRIČA: Dečak ne govori i gotovo je nepokretan, a ima IQ 197

- Avion sa našim Evelinom uzleteo je danas sa aerodroma u Sarajevu i mi smo zaista srećni što možemo početi drugu fazu borbe za njegovo ozdravljenje. Iako je novac već odavno prikupljen, Evelinovo zdravstveno stanje nije bilo baš najbolje te je on jedno vreme bio i u komi, nakon čega su mu odrađene dve drenaže u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, a posle je i njegovo zdravstveno stanje dovedeno na nivo koji su zahtevali naši avioprevoznici - kazao je Edin Bjelopoljak, sekretar Udruženja poslodavaca Kakanj i jedan od organizatora prikupljanja pomoći za lečenje Evelina u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Bjelopoljak je objasnio da je samo nekoliko trenutaka ranije kontaktirao klinički centar u Turskoj, gde su mu potvrdili da je Evelin stigao u bolnicu, da će uskoro biti hospitalizovan te da će u najkraćem mogućem roku početi zahvate na lečenju tumora koji mu je dijagnostikovan u Sarajevu.

Ali, ono što je posebno raznežilo celokupnu javnost nije bila akcija prikupljanja novca za lečenje, kakve svakodnevno vidimo u BiH, nego gest načelnika opštine Kakanj Nermina Mandre, koji je odlučio da novac za doček Nove godine u ovom gradiću da za lečenje sedmogodišnjeg dečaka.

Justina je zbog bolesti prikovana za krevet, a nema novca za lečenje. Bolnice je odbijaju zbog jednog užasnog razloga! (VIDEO)

- Mi zaista imamo divnog načelnika, koji je pokrenuo lavinu u ovoj akciji i zahvaljujući kojem se mnogo ljudi uključilo u prikupljanje novca za lečenje Evelina. Razgovarali ste i sami s njim i imali ste priliku da vidite kakav je to čovek - istakao je Bjelopoljak u izjavi za Radiosarajevo.ba, dodavši da su gotovo ključnu ulogu odigrali mediji koji „nisu svesni šta svojim tastaturama rade za dobrobit drugih“.

Sama akcija prikupljanja novca otvorena je početkom decembra, ali nakon objave da načelnik Mandra daje velikodušnu donaciju u akciju su se uključile i brojne obrazovne ustanove, firme, građani iz cele BiH i sveta, a donator je bio i košarkaški reprezentativac Mirza Teletović. Vrlo brzo je prikupljeno 66.500 evra, koliko košta operacija i sanitetski aviotransport za malog Evelina, te je zahvaljujući humanom gestu načelnika opštine Kakanj, a zatim i svih donatora, došao do nove prilike za život.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA