Uz pomoć crnog luka vam otkrivamo kakva će godina da bude (FOTO)

Glavicu crnog luka isekli smoi sinoć na na 12 delova, u svaki smo stavili malo soli, jutros smo pogledali u njega - vodice je bilo samo u junu, julu i septembru mesecu

  • 5

Narodna prognoza uz pomoć luka, Badnje večeri i Božića, kaže da ove godine ne treba da se bojimo poplava i da će kišni meseci biti usred leta - jun i jul, a da nas kiša očekuje i tokom septembra.

Verovanje na Badnji dan: Večeras uzmite glavicu luka i presecite je. Otkriće vam veliku tajn

Šta znači leden Božić, pun snega, kao ovaj sada? Evo kakva nas godina čeka

Upravo kao i naši stari, i mi smo sinć na Badnje veče isekli glavicu crnog luka na 12 delova. U svaki od njih stavili smo malo soli i ostavili ga na prozoru da prenoći.

Jutros, zajedno sa Božić batom, pogledali smo u njega. Vodice je bilo samo u šestom, sedmom i devetom mesecu, odnosno u junu, julu i septembru.

PrintSkrin: Facebook/Tasty PrintSkrin: Facebook/Tasty

Ova prognoza poklapa se sa verovanjima starih da leden i beo Božić donosi rodnu godinu ali i kišno leto. S obzirom na sve ovo, ne bi trebalo da se bojimo majskih poplava u 2017. godini koje nam postaju sve veća pretnja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    7. januar 2017 | 11:29

    Ima da - zaudara...

  • Muhamed pravoslavac

    7. januar 2017 | 11:38

    Samo je gospod bog car nad carevima kralj nad kraljevima vladar sveg sto postoji vladar neba zemlje i svog univerzuma on odlucuje i nama je nepojmljiva sila i slava njegova samo on zna cak i dok se nismo rodili on je znao svaki sekund naseg zivota pocetka i kraja.On je alfa i omega pocetak i svrsetak.A ne luk.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA