≫ 

NEMA VIŠE ZATVORENIH DELOVA: Pušten saobraćaj od Aleksinca do Leskovca

Predrag Marić je pozvao građane da bez zimske opreme ne kreću na put, jer je upravo to bio razlog velikih problema u saobraćaju juče

  • 3

Zbog snega i smetova u Srbiji trenutno nema ugroženih građana niti zavejanih vozila, rekao je načelnik sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag MarićVanredne situacije za sada su proglašene u Aleksincu i Blacu, a obustava saobraćaja na autoputu od Aleksinca do Leskovca više nije na snazi saopštila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

 

Čekamo novu količinu snega na jugu Srbije, vetar će se smiriti oko podneva

Srbija se probudila hladna kao retko kada, u svim gradovima debeli minusi (FOTO)

- Nije bilo jednostavno, bilo je problema kod Pojata. Kamioni su bili parkirani u dve trake auto-puta, ali je i to otkočeno -  rekla je Mihajlović novinarima na naplatnoj rampi "Nais" kod Niša.

Navodeći da se saobraćaj polako normalizuje, Mihajlović kaže da ne očekuje probleme, kakvih je bilo juče u toku dana i noćas.

Foto: Čitalac telegrafa Foto: Čitalac telegrafa

Predrag Marić je pozvao građane da bez zimske opreme ne kreću na put, jer je upravo to bio razlog velikih problema u saobraćaju juče.

- To je juče napravilo velike probleme, imali ste lančane sudare, proklizavanja, vozače teretnih vozila koji nisu poštovali obaveštenja- rekao je Marić.

Uvedena je i zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima od Niša ka Leskovcu i Vladičinom Hanu i od Niša ka Dimitrovgradu.

Foto: Čitalac telegrafa Foto: Čitalac telegrafa

Marić je istakao da su juče pripadnici sektora intervenisali više od 90 puta na jugu Srbije, prilikom čega je spaseno 113 osoba.

On je podsetio da je vanredna situacija proglašena u Aleksincu i Blacu i istakao da je juče koordinacija sa policijom, žandarmerijom i Vojskom Srbije bila na visokom nivou i da su svi dali svoj maksimum u želji da pomognu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojkan nis vojkan

    7. januar 2017 | 11:31

    Maric treba da kupi vozacima gume narod nema novca a hoce da radi i od rada da zivi a ne drzava da mu resava zivot sramota

  • Goran

    7. januar 2017 | 12:19

    Maricu nemas ti pojma bruka i sramota juce ja sam bio na auto putu Brukaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA