On je mrtav čovek koji hoda: Doneta možda i najvažnija odluka na početku godine

U lovu na najtraženijeg teroristu, uz SAS i MI6, učestvovaće Delta Fors, kao i CIA i Nacionalna bezbednosna agencija SAD

  • 27

Sudeći prema pisanju britanskih medija, odbrojani su dani Abu Bakr al-Bagdadiju, vođi Islamske države.

Tri dana do smaknuća, a ja nemam pojma šta da obučem: Svet se uzburkao zbog snimka "ISIS očajnih domaćica" (VIDEO)

Sirijac uhapšen u Nemačkoj: Od ISIS-a tražio 180.000 evra da kupi vozila za terorističke napade

Britanska elitna jedinica SAS dobila je misiju "ne hvataj, nego ubij". U operaciji protiv Abu Bakra će učestvovati najbolji snajperisti kojima raspolažu Britanci, opremljeni najkvalitetnijom mogućom vojnom opremom.

Izvidnice će biti poslate u Irak i Siriju, dok će putem vazduha dronovi nadgledati svaki mogući korak najtraženijeg teroriste na svetu i pratiće svake sumnjive mejlove koji bi mogli da mu uđu u trag. Takođe, proveravaće se svaki telefonski poziv u toj oblasti gde se sumnja da je Al Bagdadi.

Foto: Tanjug/AP/Militant video Foto: Tanjug/AP/Militant video

Britancima će u operaciji pomagati američke snage, koje veruju da će zajednička saradnja doneti dugo očekivani cilj - eliminaciju alfe i omege najozloglašenije terorističke grupe na svetu.

Uz SAS i MI6, učestvovaće Delta Fors, kao i CIA i Nacionalna bezbednosna agencija SAD.

- Glava ISIS-a je sada prioritet u 2017. godini. To znači da će SAS koristiti sve moguće resurse ne bi li ga našle. On je mrtav čovek koji hoda, pitanje je samo vremena kada će ga ubiti. Bilo da to bude napad sa zemlje ili iz vazduha - naveo je izvor "Dejli stara".

Foto: Tanjug/AP/Militant video Foto: Tanjug/AP/Militant video

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VukBgd

    8. januar 2017 | 12:34

    ...Mora da se likvidira saradnik Zapada da ne propeva.....jasno kao dan! Daj Bože da ga uhvate rusi pre, da ga u okovima odvedu u Ljubljanku, pa da lepo počne da peva tamo ko i kako ga je finansirao i pomagao...

  • Ogi

    8. januar 2017 | 12:04

    P a morace ga ubiti,oni su ga i napravili(bio u zatvoru 7 mjeseci,zatvoru Americkom.pusten bez objasnjenja)Mrtva usta ne govore.

  • Казанџија

    8. januar 2017 | 12:55

    Наравно боље они јер су га они и измислили као и бин Ладена него да га ухвате рује који би га натерали да пропева а имао би шта...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA