Povređeni kadeti stabilno, rezultati istrage uskoro

Urađene su i analize krvi, nalazi su dobri i nemaju bolove, izjavio brigadni general Marijan Novaković. Viši istražni sudija u Jagodini izjavio da bi "za par dana" mogao da izađe u javnost sa nekim podacima o eksploziji

  • 0

Načelnik Vojno-medicinske akademije brigadni general Marijan Novaković izjavio je da je zdravstveno stanje kadeta koji su povređeni u eksploziji na vojnom poligonu Pasuljanske livade stabilno i da se oni oporavljaju.

Novaković je kazao da su povređenima urađene i analize krvi, da su nalazi dobri i da nemaju bolove.

On je podsetio da dvoje kadeta imaju povrede grudnog koša, a da ostali imaju manje povrede po telu.

Viši istražni sudija u Jagodini Zoran Petrović izjavio je da se nada da bi "za par dana" mogao da izađe u javnost sa nekim podacima o eksploziji. 

- Danas ću dobiti neke izveštaje i nadam se za par dana da ću moći izaći u javnost sa nekim podacima. Verujte mi, još nema ništa novo, i dalje utvrđujemo uzroke i razloge eksplozije koja se dogodila, više ništa ne mogu da vam kažem - rekao je Patrović.

Dva kadeta Vojne akademije poginula su juče u eksploziji na poligonu Pasuljanske livade, dvoje je teže ranjeno, a petoro je zadobilo lakše telesne povrede.

Nesreća se dogodila oko devet sati ujutru kada je eksplodirala zaostala granata kalibra 30 milimetara, koju je pronašao jedan od kadeta.

Povređeni su najpre bili zbrinuti u Opštoj bolnici u Ćupriji, a potom su prevezeni na VMA.

(I. M./Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA