Pronađeni migranti u kamionu: Sa decom se smrzavali na -20 u Nemačkoj

Na autoputu u Bavarskoj nemačka policija je pronašla grupu od 19 migranata sa znacima hipotermije pošto ih je vozač kamiona u kom su bili ostavio u zadnjem delu vozila bez grejanja

  • 0

Na autoputu u Bavarskoj nemačka policija je pronašla grupu od 19 migranata, među kojima petoro dece, sa znacima hipotermije pošto ih je vozač kamiona u kom su bili ostavio u zadnjem delu vozila bez grejanja.

OTKRIVENI TAJNI VOJNI DOKUMENTI: 15 miliona migranata iz Afrike krenuće ka Evropi

Carinik u Šidu je zbog oštećenja sajle morao "ručno" da proveri prikolicu kamiona. Čim je podigao ciradu, naredio je da uhapse vozača (FOTO)

Migranti su tu proveli nekoliko sati, a temperatura je bila oko minus 20 stepeni Celzijusa.

Portparol policije Rajner Šarf je rekao da su migranti zatražili pomoć od ljudi na stajalištu na autoputu u blizini Branenburga, koji su potom pozvali policiju.

Šarf je naveo da migranti, koji su se ukrcali u kamion u Italiji, nisu kod sebe imali papire, ali je precizirao da dolaze iz Sirije, Iraka i Irana.

Krijumčarima je svaki od migranata platio između 500 i 800 evra, a u Nemačku su došli da bi zatražili azil, preneo je AP.

Migranti su policiji rekli da je kamion imao problema sa motorom pre nego što ih je vozač napustio.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA