Toliko je hladno, da vozači ostaju na cedilu: Nekvalitetno gorivo se zaledi, evo kako da to izbegnete!

U slučaju da dođe do kvara izazvanog zamrznutim gorivom, majstor bi mogao da uradi zamenu filter goriva, ispumpavanje i dolivanje novog goriva i zamenu pumpe

  • 20

Izrazito niske temperature prethodnih dana uticale su na to da se dizel gorivo u rezervoarima zaledi, što je razljutilo brojne kupce kojima se putem reklama poručuje da gorivo ne može da se smrzne na temperaturi do - 35 stepeni Celzijusovih.

Sa Novom godinom čeka nas i novo poskupljenje goriva!

Dok se distributeri kunu da je nemoguće da automobil ostane u kvaru zbog zaleđenog goriva, Tomislav Mićović, sekretar Udruženja natnih kompanija, objašnjava da postoje periodi godine kada kvalitet goriva mora da bude takav da omogućava njegovo korišćenje i na najnižim temperaturama.

- Kvalitet goriva zavisi od proizvođača, ali bi na temperturama do - 15 stepeni C trebalo da radi i klasičan dizel, a pogotovo onaj koji je napravljen specijalno i za znatno hladnije vreme. Dizel ima parafinsku strukturu, a parafin se stvrdne na hladnoći, pretvori se u kristale i zapuši filtere, pa gorivo ne može da dođe do motora - rekao je on za Blic i kao preporuku vozačima poručio je da dodaju u rezervoar malu količinu aditiva koji sprečava zamrzavanje.

U slučaju da dođe do kvara izazvanog zamrznutim gorivom, majstor bi mogao da uradi zamenu filter goriva, ispumpavanje i dolivanje novog goriva i zamenu pumpe.

(Telegraf.rs / Srpski Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Era

    9. januar 2017 | 08:47

    Ma pazi molom te da ja kupujem aditiv..Pa sto oni nisu stavili aditive..bagra jedna raspala i oni i ova us...a drzava

  • Era

    9. januar 2017 | 08:42

    Kakav bre parafin kakvi bakraci..VODA BRE ima vise vode nego benzina..Ali to kontrolise valjda nasa banana drzava!!!

  • The Spatula

    9. januar 2017 | 08:29

    Sve sami lopovi i prevaranti. Sta reci kad ledi euro disel u voznji na - 10/-15!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA