≫ 

GALOPIRALI PO SNEGU NA -13: Fascinantni prizori sa 22. Božićnih konjičkih trka u Bogatiću (VIDEO)

- Velika je hrabrost izvesti konje po ovoj hladnoći da trče po zaleđenoj stazi. Možete samo misliti kako je jahačima dok hladnoća reže, a konji galopiraju ka cilju. To je izazov, to je ljubav i gde to može da se ne vidi - kažu stari sa Uba

  • 0

Ni ove godine, na Božić, galoperi nisu izostali sa hipodroma u Bogatiću. Tradicionalno, 22. godinu, galoperi su trčali na hipodromu na "Božićnim konjičkim trkama".

TRAGEDIJA NA TRCI: Konj poginuo nakon što je pokupio 2 žene i 3 devojčice u publici (VIDEO)

SEVNULA GUZA: Ovaj džokej je samo želeo pobedu, ali je umesto toga postao internet zvezda! (VIDEO

Iako je bilo -13 stepeni, to nije omelo dve hiljade najvećih zaljubljenika u konjički sport iz Mačve, Srema, Pocerine i Semberije da se na hipodromu okupe.

- Od kada su prvi put u Bogatiću organizovane trke na najradosniji hrišćanski praznik, postale su, maltene, svetski kurizozitet. Nigde u svetu najkvalitetnija grla ne trče po zaleđenoj i snežnoj stazi, osim ovde. Bilo je, doduše, i neverovatnih godina, kao što je 1999., kada je na Božić izmerena temperetura 27 u plusu.

Printskrin/Youtube/MAČVA INFO Printskrin/Youtube/MAČVA INFO

- Konji i džokeji su se kupali u znoju, kao u sred leta, a gledaoci su usred zime na trke došli u majicama kratkih rukava - priča dugogodišnji komentator zbivanja na hipodromu Ljubinko Jevtić za macvapress.rs.

Foto: macvainfo.rs Foto: macvainfo.rs

Stari sa Uba ovakav događaj ne propuštaju, čak ni po ovakvoj zimi dok pokušavaju da se ugreju kuvanim crnim vinom.

- Velika je hrabrost izvesti konje po ovoj hladnoći da trče po zaleđenoj stazi. Možete samo misliti kako je jahačima dok hladnoća reže, a konji galopiraju ka cilju. To je izazov, to je ljubav i gde to može da se ne vidi - kažu oni.

Ptintskrin/Youtube/MAČVA INFO Ptintskrin/Youtube/MAČVA INFO

Konkrencija je ove godine bila dosta slabija jer se nije pojavilo pet grla, ali s' obzirom na vremenske prilike, pobednici su oni koji su se samo pojavili.

Pobednici u sve tri trke bili su iz Bogatića, a pobedi se najviše radovala sedmogodišnja Sara Gagić, ponosna vlasnica Sevena. Zajapurena od hladnoće Sara je visoko podigla pobednički pehar. U trci "Božić" prvi je kroz cilj prošao Džekrem Nebojše Radovanovića, dok je uzbudljivu trku u sulkama dobio Kockar Rajka Uglješića iz Glušaca.

(Telegraf.rs / macvapress)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA