OVO JE LOV NA VEŠTICE: Kremlj ima surov odgovor na američke optužbe

U izveštaju o ruskom hakovanju tokom izbora u SAD, s kojeg je skinuta oznaka poverljivosti, tvrdi se da je ruska vlada razvila "jasnu sklonost" prema Trampu

  • 4

Navodi da je Rusija probala da utiče na američke predsedničke izbore podsećaju na lov na veštice, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Amerika optužila Rusiju za hakovanje, a Putin je u četiri oka dao veoma jasan odgovor Obami na to!

Kako prenosi Rojters, Peskov je na konferenciji za novinare rekao da je objavljeni izveštaj američkih obaveštajnih službi u kojem se navodi da se Rusija mešala u izbore - neprofesionalan i da ne sadrži nikakve dokaze.

- Svedoci smo ozbiljnog zamora od ovakvih optužbi. Ovo zaista podseća na lov na veštice - kazao je on.

U izveštaju o ruskom hakovanju tokom izbora u SAD, s kojeg je skinuta oznaka poverljivosti, tvrdi se da je ruska vlada razvila "jasnu sklonost" prema Trampu.

U verziji izveštaja za javnost od 25 strana, navodi se da ruski napori utiču na predsedničke izbore 2016. godine i predstavljaju "najnoviji izraz dugogodišnje želje Moskve da podrije liberalni demokratski poredak predvođen SAD-om".

Tvrdi se da je cilj mešanja Moskve bio da se podrije poverenje javnosti u američki demokratski proces, omalovaži kandidatkinja Demokratske partije Hilari Klinton i "naudi" njenom izboru za predsednika SAD.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    9. januar 2017 | 18:41

    OPTUZBE ZBOG RUSKOG HAKOVANJA A IZA TOGA SE KRIJE MONSTRUOZAN PLAN PENTAGONA I OBAME- U NEMACKOJ SE NA 1000 VAGONA UTOVARE HILJADE TENKOVA I RATNOG MATERIJALA NA GRANICU RUSIJE!! ZELE RAT PRE DOLASKA TRAMPA!!! CRVENI ALARM !!! HOROR !!!

  • Milence

    10. januar 2017 | 00:47

    Omalovazila je samu sebe jer je izgubila izbore.

  • Auh

    11. januar 2017 | 11:24

    Kaka je amerika sila kada siromasni rusi mogu da uticu na izbore u americi a nakraju zakljucak sami sebe umalozavaju takvim optuzbama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA