Led glavna pretnja vozačima: Česta proklizavanja, povedite računa NAROČITO NA OVIM DEONICAMA!

Najviše snega proteklih dana palo je na području Timočke i Negotinske krajine i na na jugu i jugoistoku Srbije

  • 0

Mraz uslovljava otežane uslove na putevima, a glavnu opasnost u vožnji predstavljaju upravo niske temperature i led koji se nalazi ispod novo-formiranog snežnog pokrivača kojeg je teško primetiti, saopštili su iz AMSS.

RHMZ: I dalje vrlo niske temperature, maksimalno do minus 5

Vozače očekuje dobra prohodnost na autoputevima i putevima I i II prioriteta u nižim predelima kolovozi su mokri ili pod manjim snežnim pokrivačem kojeg ima u raskvašenom stanju, dok na putevima II i III prioriteta u višim predelima treba računati sa snegom na kolovozu do 5, a na putevima u planinskim područjima i do 10 centimetara.

Najviše snega proteklih dana palo je na području Timočke i Negotinske krajine, na jugu i jugoistoku Srbije na putevima Leskovca, Vranja, Niša, Dimitrovgrada, Kuršumlije i Pirota zbog čega je na pojedinim deonicama sužen kolovoz zbog manjih snežnih nanosa.

Svi prilazi Kopaoniku su prohodni, a preporučuje se prilaz sa zapadne strane preko Jošaničke Banje.

Ovaj prilaz proširen je u punoj širini, dok je iz pravca Brusa zbog pojačanog vetra i manjih nanosa kolovoz, na pojedinim deonicama mestimično sužen.

Na put krećite isključivo sa zimskom opremom i dobrim zimskim gumama, jer su zbog loših pneumatika česta proklizavanja i preprečavanja vozila posebno na usponima i prevojima, koja su često uzrok prekida u saobraćaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA