≫ 

Mlađan Dinkić bio na saslušanju u policiji: I u narednih sto godina ako me pozovu, biću spreman da odgovaram

- Govorio samo različitim temama od 2001. do 2013. godine, prijave su uglavnom anonimne. Nemam čega da se stidim, ja se ponosim onim što sam radio za Srbju i spreman sam da objasnim svima šta god ih interesuje - rekao je Dinkić nakon saslušanja

  • 8

Bivši ministar Mlađan Dinkić došao je danas u policiju na saslušanje, nezvanično je rečeno agenciji Beta.

TUŽILAŠTVO NIJE NAŠLO DOKAZE PROTIV BIVŠEG MINISTRA: Obustavljena istraga protiv Mlađana Dinkića

Pao Dinkićev "MUZIČKI DINAR": Ustavni sud Srbije ga proglasio nevažećim!

Dinkićevo saslušanje je završeno u SBPOK-u, a on je novinarima nakon toga rekao da je bilo reči o različitim slučajevima, među kojima je i "Mobtel". On to, međutim, kazao je, ne povezuje to sa obustavljanje postupka protiv nekadašnjeg vlasnika te firme Bogoljuba Karića.

- Jedna stvar je čak bila vezana za "Mobtel", gde je država napravila najkorisniji posao ikada, s obzirom na to da je zaradila više od 1,2 milijarde evra. Nikad takav priliv od privatizacije nije ostvaren - rekao je Dinkić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na pitanje da li smatra da saslušanje o "Mobtelu" ima veze sa tim što je Bogoljub Karić, nekadašnji vlasnik te kompanije, na slobodi, Dinkić je odgovorio da misli da to nema nikakve veze.

- Ne bi trebalo da ima, ne povezujem te stvari. Mislim da nema nikakve veze - rekao je Dinkić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kaže da će odgovarati državnim organima šta god ih intresuje, jer poštuje državu navodeći da je ponosan na sve što je radio do sada.

- U svakom slučaju mene raduje kad god me pozovu, kad se interesuju ja sam tu da pomognem rasvetljavanje i sve vreme sam u Srbiji, i u narednih 100 godina ako me budu zvali ja sam spreman da odgovaram - kazao je on.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dinkić je uoči izjave proćaskao sa novinarima rekavši da tri i po godine nije davao izjave. Na pitanje da prokometariše pisanje medija da je pozvan da da izjavu povodom topionice u Boru i da je neko podneo krivičnu prijavu protiv njega, Dinkić je odgovorio da je govorio o različitim temama od 2001. do 2013. godine, a da su prijave uglavnom anonimne.

- Važno je šta je istina, a istina je na mojoj strani. Nemam čega da se stidim, ja se ponosim onim što sam radio za Srbju i spreman sam da objasnim svima šta god ih interesuje -  rekao je Dinkić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Upitan da li njegovo saslušanje ima političku pozadinu, Dinkić je rekao da to nikad nije isključeno, ali da neće da ulazi u to, te da uvek pristupa profesionalno svemu što je radio.

- Da li ima politike iza toga imajući u vidu da su me pitali za nešto što je staro 16 godina, vi prosudite sami. Ako nešto 16 godina ne može da se ispita valjda će u narednih 16 - zaključio je Dinkić.

Pojedini beogradski mediji preneli su da je Dinkić pozvan na saslušanje zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i tako oštetio budžet Srbije.

(Telegraf.rs/Blic/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bobi

    10. januar 2017 | 15:08

    Zar on nije u zatvoru

  • ...

    10. januar 2017 | 16:19

    Po koji put, na saslušanju....? Da nije možda našao pare na Kipru za koje je tvrdio da ih nema, majke mi...?!

  • Остани Србин, пиши Ћирилицом!

    10. januar 2017 | 15:29

    Ау Млађо сто живота имаш....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA