Maroko zabranio proizvodnju i prodaju burki!

Marokanski mediji navode i da je do ovog došlo iz bezbednosnih razloga i da veliki broj kriminalaca koristi burke kako bi sakrili svoj identitet

  • 1

U Maroku je iz bezbednosnih razloga zabranjena proizvodnja i prodaja burki, javili su lokalni mediji.

Holanđani kažnjavaju nošenje burke sa 405 evra

Zabrana se odnosi na burke koje prekrivaju celo lice, dok većina žena u Maroku nosi marame bez vela ili nikaba.

Iako vlada nije izdala zvanični dokument kojim se zabranjuje proizvodnja i prodaja burki, proizvođačima i prodavačima stižu pismena obaveštenjai, odnosno upozorenja kako bi prestali sa proizvodnjom i prodajom, prenosi "Independent".

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova takođe su obišli prodavnice kako bi upozorili prodavce i krojače i dostavili im pisana obaveštenja o tome, piše "Dejli mejl". Njima je naloženo i da se reše svih burki koje već imaju ili da ih pretvore u nešto drugo u narednih 48 sati ili rizikuju da im sve stvari budu konfiskovane.

Foto: Wikipedia/Lviatour Foto: Wikipedia/Lviatour

Jedan od ministara unutrašnjih poslova kazao je za marokanski portal kako je prekinuto čak i reklamiranje burki u marokanskim gradovima i selima.

Marokanski mediji navode i da je do ovog došlo iz bezbednosnih razloga i da veliki broj kriminalaca koristi burke kako bi sakrili svoj identitet.

Marokanci su podeljenog mišljenja po ovom pitanju - jedni odluku nazivaju smešnom, dok je drugi pozdravljaju i naglašavaju da burka ionako nije deo tradicionalne marokanske kulture.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA