Alarmantno upozorenje: Možemo da ostanemo bez goriva ako sneg nastavi da pada i ako reke i dalje budu blokirane

Prema podacima za prvih devet meseci ove godine, kako navode, oko 12 odsto benzina, 33,5 odsto evrodizela i čak 54 odsto TNG-a koje se potroše na tršištu Srbije potiče iz uvoza, a za transport goriva se uglavnom koristi rečni i železnički transport

  • 8

Udruženje Naftnih kompanija Srbije (UNKS) saopštilo je da ukoliko budu potrajale blokade plovidbe Dunavom, Savom i Tisom i problemi u železničkom saobraćaju, u Srbiji može biti ugroženo snabdevanje gorivom.

Ako vozite auto na dizel, sipajte ovaj aditiv i neće vam se smrznuti gorivo

Toliko je hladno, da vozači ostaju na cedilu: Nekvalitetno gorivo se zaledi, evo kako da to izbegnete!

Ocenili su da su izuzetno niske temperature u Srbiji, ali i čitavom regionu, stvorile ovih dana ozbiljne probleme u logistici motornih goriva.

- Snabdevanje tržišta Srbije nije ugroženo, ali ukoliko prekid plovidbe Dunavom i Savom i problemi u železničkom saobraćaju budu potrajali, može doći do poremećaja. Ovome treba dodati i probleme u radu pojedinih rafinerija kao i probleme u transportu kroz druge zemlje - navodi se u saopštenju.

Prema podacima za prvih devet meseci ove godine, kako navode, oko 12 odsto benzina, 33,5 odsto evrodizela i čak 54 odsto TNG-a koje se potroše na tršištu Srbije potiče iz uvoza, a za transport goriva se uglavnom koristi rečni i železnički transport.

Ističe se i da uvoznici troše zalihe koje su formirali krajem prošle godine i primorani su da koriste skuplji kamionski prevoz, te, ukoliko ovakvi vremenski uslovi potraju, to se može odraziti i na snabdevenost i na cenu goriva.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA