Valentin Incko dobio knjigu “Zločini nad Srbima u NDH”

Na koricama knjige, Borenović je od Incka zatražio izvinjenje i naveo da kao Srbin ne može da ostane ravnodušan na to što je Incko Republiku Srpsku stavio u isti kontekst sa NDH

  • 5

Predsednik PDP-a Branislav Borenović, poslao je danas visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH Valentinu Incku knjigu "Zločini nad Srbima u Nezavisnoj državi Hrvatskoj" i tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma.

INCKO: Što ne bismo slavili i dan osnivanja NDH? DODIK: Lupi, pa ako ostane živ, pojašnjava

Borenović je tako još jednom reagovao na osuđujuću izjavu visokog predstavnika koji je Republiku Srpsku uporedio juče sa zločinačkom NDH Ante Pavelića.

Na koricama knjige, Borenović je od Incka ponovo zatražio izvinjenje i naveo da kao Srbin ne može da ostane ravnodušan na to što je visoki predstavnik Republiku Srpsku stavio u isti kontekst sa Nezavisnom državom Hrvatskom.

- Kao pravoslavni hrišćanin, u vreme praznovanja rođenja Gospoda našeg Isusa Hrista, tu nesmotrenost pokušaću da objasnim Vašom neupućenošću - naveo je.

Foto: MC Branislav Borenović - Foto: MC

Borenović je objasnio i da je Incku poslao Dejtonski sporazum kako bi ga podsetio da taj dokument predviđa postojanje i ulogu visokog predstavnika u BiH, zbog kojeg, kako je naveo "Vi danas jeste ovde".

"Očekujem da se čitanjem, i knjige i sporazuma, bolje upoznate šta stoji iza dva dijametralno suprotna pojma koja tako olako koristite. I dalje očekujem Vaše izvinjenje svim Srbima i stanovnicima Republike Srpske", naveo je Borenović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo

    11. januar 2017 | 18:54

    Zna dobro ta olos sta je bilo

  • Lela

    11. januar 2017 | 19:43

    Borenoviću ljudino.Provodaj ga sa obe strane Kozare da vidi svojim očima šta je bila NDH.Pusti mu film o Jasenovcu.

  • Krog

    11. januar 2017 | 20:07

    Ja mu oprostiti necu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA