≫ 

Stravičan požar u Zrenjaninu: Porodica sa četvoro maloletne dece ostala bez krova nad glavom (FOTO)

Sva njihova imovina, nameštaj i lične stvari izgoreli su pre nego što su vatrogasci uspeli da zaustave požar

  • 14

Sedmočlana porodica Stojković iz Zrenjanina juče poslepodne ostala je bez krova nad glavom kada im je u stravičnom požaru posle 17 sati izgorela kuća koja se nalazi u Grobljanskoj ulici 8b u Zrenjaninu.

Požar im uništio sve do temelja, deca nemaju ni čarape: Od kuće porodice Marković je ostalo samo zgarište (FOTO)

Mnogočlana porodica od petoro dece od kojih je četvoro maloletno, ostalo je bez doma usled nesreće koju su izazvale neispravne instalacije.

U trenutku izbijanja požara u kući se nalazila majka Gordana Stojković sa bratom Goranom i sa dvoje maloletne dece:

- Bilo je strašno, sedeli smo u kući i ložili vatru. Sedeli smo u bratovljevoj sobi i gledali televizor, odjednom začuli smo kao pucketanje i kada je brat podigao glavu video je da plafon puca. U tom momentu sam uhvatila decu i umotala ih u ćebe i tako istrčala u dvorište. Vatra je već uhvatila prednji deo kuće, bilo je strašno - priča nam uznemirena majka Gordana.

Vatrena stihija u kojoj su izgorele tri sobe, kupatilo i hodnik, iza sebe nije ostavila ništa. Sva njihova imovina, nameštaj i lične stvari izgoreli su i pre nego što je vatrogasna ekipa uspela da zaustavi požar kako se ne bi dalje širio.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Celu noć nisam spavala, ne mogu da verujem šta nam se dogodilo - očajna je samohrana majka Gordana.

Kroz suze kaže da su ostali bez ičega, bez garderobe, nameštaja, posteljine:

- Ništa više nemamo, sve nam je izgorelo. Samohrana sam majka, nigde ne radim, sad opet sve iz početka, ne mogu da zaboravim taj stravičan prizor - kaže nam majka.

Gordanin otac Velemir Stojković boravio je u drugom delu kuće koji je odvojen od njihove i na svu sreću nije povređen.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Komšije koje svoju tugu dele sa porodicom za koju samo imaju reči hvale, kažu da se sve dogodilo u samo nekoliko minuta. Prvi komšija Stevica Cvetinov priskočio je odmah u pomoć:

- Pozvali smo vatrogasnu ekipu i policiju, ali nažalost, sve je izgorelo dok su stigli. Bilo je strašno. Ovo je velika tragedija za poštenu i divnu porodicu - rekao nam je Stevica.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

On ovom prilikom apeluje na sve dobre ljude da pomognu porodici Stojković koja je privremeno zbrinuta u jednom zrenjaninskom naselju. Porodici je privremeno pomogla firma "Dreksmajer" u kojoj radi Gordanin brat, ali su mališani ostali bez garderobe i osnovnih stvari neophodnih za život. Najstarija dvanaestogodišnja devojčica Gina sa sestrom Ivanom (6) i braćom Vukom (3) i Veljom (10) ostali su bez igračaka, školskog pribora i garderobe.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Mole se svi ljudi dobre volje da pomognu samohranoj majci Gordani kojoj svaki vid pomoći mnogo znači. Na mesto nesreće ubrzo je došla policija koja je obavila uviđaj, te će se nakon detaljne istrage saznati šta je tačan uzrok ovog nemilog događaja. Za sada jedina i najveća briga su maloletna deca kojima je neophodna garderoba, odeća i obuća kao i školski pribor.

Broj žiro računa na koji se može uplatiti donacija je: 250-2170070131500-69 na ime Gordaninog oca Velemira Stojkovića.

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laky

    11. januar 2017 | 20:44

    Najvaznije da su svi oni zivi a novi dom ce se napraviti dok njihovi zivoti nebi nikad. Ajmo akcija za pomoc odmah.

  • Slobodan

    11. januar 2017 | 20:24

    Moze li vasa redakcija da organizuje SMS, molim vas!

  • Zoran

    11. januar 2017 | 20:23

    Pod hitno otvoriti sms broj i ziro racun za pomoc porodici. To je najmanje sto se moze uraditi u ovom trenutku i predlazem Telegrafu da pokrene akciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA