Nezapamćen skandal u Visokoj medicinskoj školi: Kolege, obarajte studente, trebaju nam pare!

Ilić je u mejlu koji je poslao profesorima, a koji je Informer objavio u današnjem izdanju, zahtevao je od kolega da u januarskom roku obore bar 20 do 30 odsto studenata više nego ranije, inače će, za kaznu, da im smanji plate ako to ne učine!

  • 55

Dragoslav Ilić, direktor Visoke medicinske škole u Ćupriji, naredio je, piše Informer, svojim profesorima da što više obaraju stidente kako bi oni ponoco prijavljivali ispite i tako doneli školi što vipe novca.

Ove žene imaju ogromno srce i na njih je Srbija ponosna: Uradile su najlepšu moguću stvar za ljude u bolnici (FOTO)

Selo Jovac je tražilo knjige za biblioteku, a onda je stigla pošiljka, koja ih je sve ostavila BEZ DAHA (FOTO)

Ilić je u mejlu koji je poslao profesorima, a koji je Informer objavio u današnjem izdanju, zahtevao je od kolega da u januarskom roku obore bar 20 do 30 odsto studenata više nego ranije, inače će, za kaznu, da im smanji plate ako to ne učine!

Tražio je od profesora da znatno pooštre kriterijume, što bi možda bilo razumljivo, da odmah potom nije naglasio motive za to:

- Verujte mi da su nam izuzetno dobri upisi na svim nivoima potpuno uzaludni kada mi sav taj novac vraćamo zbog velike prolaznosti studenata. Ja vas upozoravam da, ako nastavimo sa ovakvim prolazom, jedini način da opstanemo je da smanjujemo plate, što ja ne želim. Hoću da prolaznost u januaru bude manja za 20 do 30 odsto. Ne insistiram da studenti koji znaju namerno ne polože ispit - piše u pomenutom mejlu.

Ove navode su potvrdili profesori ćuprijske škole. Profesorka Tijana Simović potvrdila je Informeru da to nije prvi put da se vrši takav pritisak na profesore. Objasnila je kako direktor često priča na sednicama nastavnog veća da studenti moraju češće da se obaraju, kako bi plaćali školarinu.

Direktor Dragoslav Ilić se oglasio i rekao kako je mejl zloupotrebljen, jer njegov cilj nije bio da se uzima novac od studenata, već da se smanji izrazito velika prolaznost:

- Nakon izvršene analize, uočena je ogromna prolaznost na pojedinim predmetima svih studijskih programa. Na nekim predmetima je čak 95-100 odsto, što apsolutno ne odgovara činjeničnom stanju - kazao je Ilić.

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miletic

    12. januar 2017 | 09:58

    Znaci dotakli smo dno u svemu.

  • Milojka

    12. januar 2017 | 09:59

    Čovek je potpuno u pravu. Ako je prolaznost 95 - 100% to znači da studenti verovatno novac daju direktno u džepove profesora koji ih propuštaju da polažu ispite bez pokazanog znanja. Normalno bi bilo da ukoliko ne pokažu znanje na ispitu, novac ide u budžet škole, a ne u privatne džepove profesora koji zažmure na oba oka. Zaista smo izgubili sve kriterijume.

  • Stojko

    12. januar 2017 | 09:59

    Radio sam par godina na jednoj jako poznatoj visoj skoli (sad visokoj, akreditovanoj). Za prolaz na vecini ispita je bilo potrebno pokazati minimum znanja, verujem da su se studenti mucili i spremali te ispite bar 25-30 minuta. A najjace od svega je bilo kad je sefica jednog od tih smerova rekla "stavite sve vezbe u jedan dan, da ne dolaze deca u skolu nekoliko dana bez potrebe"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA