Linta: Grabar Kitarović laže da u Hrvatskoj nema ustaštva, i sama ga promoviše!

"Srbija vodi politiku mira i saradnje, ali nažalost nema partnera u Hrvatskoj"

  • 9

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je laž izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma.

Policajci nestaju, a onda ih pronađu mrtve: Zbog njih četvorice, Hrvatska nije mogla da spava, svi pričaju da je ovo uzrok nesreća (FOTO)

Linta kaže i da Grabar Kitarović nizom izjava i postupaka promoviše ustaštvo.

- Jer ne vidi ništa sporno u slikanju sa ustaškom zastavom, izjavljuje da obožava da sluša Tomsona, odlazi u Blajburg da se pokloni ubijenim ustaškim zločincima, ćuti na postavljalje spomen obeležja u Jasenovcu na kome se nalazi ustaški pozdrav ''Za dom spremni''... - naveo je Linta u pisanoj izjavi.

On je dodao da Grabar Kitarović "stalno iznosi provokativne teze" da Srbija treba da promeni svoju retorku, kao i da je akcija "Oluja" bila legitimna, te da Srbija to mora da prizna.

- Srbija vodi politiku mira i saradnje, ali nažalost nema partnera u Hrvatskoj, koja ne želi suštinski dijalog s ciljem rešavanja svih otvorenih pitanja - istakao je Linta.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muhamed - Zenica

    12. januar 2017 | 23:24

    Gospodja kaze da "Hrvatska ne vodi ekspanzionisticku politiku i da u Hrvatskoj nema ustastva i fasizma " 1) Neka onda objasni zbog cega hrvatski premijer nenajavljeno posjecuje HDZ lidere u Mostaru ? 2) Zbog cega se Hrvatska bahato mijesa u unutarnja pitanja BiH ? 3) Zbog cega je predsjednik Vlade Republike Hrvatske (Andrej Plenkovic), nakon hapsenja bosanskih Hrvata u BiH koji su okrivljeni za ratne zlocine na podrucju BiH, porucio da ce se uhapsenima pruziti pravna i konzularna pomoc ? Sta tu Hrvatska trazi ? 4) Nema ustastva ? Neka gospodja objasni ko je bio bivsi premijer Hr. Zoran Milanovic - covjek koji se javno hvalio svojim ustaskim porijeklom ? Na kraju, neka objasni i ko je MInistar kulture R. Hrvavtske - covjek koji se nekad volio slikati u ustaskoj uniformi i koji javno glorifikuje ustase i naziva ih "herojima" ? Ocigledno je da i ona voli pohovati mozgove, isto kao i sve druge njene kolege u regionu - vise ili manje, ne bitno je. Vazno je samo da se pohuje i da se svoj "specijalitet" naziva najboljim, bez obzira sto smrdi na losu zaprsku. Narodu ostave da se poslije svadja cija zaprska vise smrdi i da pri tom zaboravi kako jede "specijalitet" - iz kontenjera ili sa stola.

  • Kumce Gambino

    13. januar 2017 | 01:23

    Linta prevaro!Kolindice dodji mi,vodim te na Maldive da se mazimo...

  • zoran

    12. januar 2017 | 23:14

    Mi Srbi znamo ko je cokolinda.Zamajava taj jadni i napaceni hrvatski narod drugim temama,da nebi pricala o problemu siromastva.Ustasica prve klase.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA