≫ 

UHAPŠEN VLASNIK POZNATOG BEOGRADSKOG KLUBA: Osumnjičen za iznudu 110.000 evra, stana, automobila

Telegraf saznaje da je u pitanju Vladimir Popović, zvani Vlada Pop, vlasnik poznatog beogradskog kluba "Havana", navodno povezan sa crnogorskim kriminalnim klanom "Škaljarci". Upravo se ovaj klan i dovodi u vezu sa pokušajem atentata na premijera Vučića

  • 43

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave kriminalističke policije u Beogradu uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su od dvojice oštećenih pokušali da iznude 110.000 evra, stan, druge nepokretnosti i automobile.

TRAŽIO NOVAC ZA NEPOSTOJEĆI DUG: Uhapšen muškarac (34) iz Inđije zbog iznude!

Telegraf saznaje da je u pitanju Vladimir Popović zvani Vlada Pop, vlasnik poznatog beogradskog kluba "Havana" i, navodno jedan od najozbiljnijih igrača na narko tržištu Balkana, prema pisanju medija povezan sa crnogorskim kriminalnim klanom "Škaljarci". Upravo se ovaj klan i dovodi u vezu sa pokušajem atentata na premijera Vučića i arsenalom oružja koje je pronađeno u blizini porodične kuće njegovih roditelja u Jajincima.

Pored Popovića (1975.), zbog sumnje da su uznuđivali i nanosili teške telesne povrede, uhapšeni su i V. K. (1981) i D. Đ. (1982).

Sumnja se da su krajem decembra prošle godine, u jednom beogradskom klubu, koji je u vlasništvu jednog od osumnjičenih, u cilju iznuđivanja novca i nepokretnosti naneli teške telesne povrede jednom od oštećenih, koji nije hteo da prizna da im duguje 110.000 evra.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, prilikom hapšenja kod osumnjičenih pronašli su mobilne telefone kojim su se dogovarali za izvršenje ovih krivičnih dela.

Foto: Tanjug/MUP Srbije Foto: Tanjug/MUP Srbije

Takođe, kod osumnjičenog D. Đ. pronađeno je više od 250.000 evra i oko 2.205.000 dinara za koje se sumnja da su pribavljeni iznudama.

Prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog V. K. policija je kod njegovog brata pronašla pištolj marke "CZ", 40 komada municije različitog kalibra i oko pet grama marihuane.

Protiv njega će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu za krivično delo proizvodnje i prodaje opojnih droga i proizvodnje, držanja, nošenja i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mls

    14. januar 2017 | 15:13

    Zna se ko drzi spavove i klubove u Beogradu, ali nadlezni seku struju sirotinji i privode mucenike koji prodaju lubenice da bi preziveli. Malim lopovima skidaju glave a velikim kapu

  • Beograđanin

    14. januar 2017 | 15:03

    Možete ladno da pohapsite sve vlasnike klubova i sve menadžere klubova jer svakako su svi deo podzemlja...I to svi mi znamo.

  • Kursumlija

    14. januar 2017 | 15:08

    Tako je hapsi stoku koja misli da na mufte dodje do para samo tako radi drzavo pa dokle vise ti uterivaci i prevaranti.40god.robije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA