≫ 

VOZ NE MOŽE NA KOSOVO: Albanci ga ne puštaju u južnu srpsku pokrajinu?!

Kako javlja Tanjugov reporter sa lica mesta, na stajalištu u Donjem Jarinju nalazi se oko 50 pripadnika kosovske policije koji iščekuju dolazak voza

Vlada Kosova donela je odluku da novi srpski srpski voz ne može da uđe na teritoriju južne srpske pokrajine.

SPREMAO SE NAPAD NA SRPSKI VOZ: Usnimljene osobe kako postavljaju mine uz šine, specijalci proveravali prugu

Prema pisanju Tanjuga, a kako prenosi Informer na Jarinju je pojačano prisustvo pripadnika kosovske policije koji će večeras kontrolisati voz koji je prvi put nakon 18 godina krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu.

Tanjugov reporter sa lica mesta javlja da se na stajalištu u Donjem Jarinju nalazi oko 50 pripadnika kosovske policije koji iščekuju dolazak voza, a na licu mesta je i oko desetak policijskih vozila.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Na železničkoj stanici u severnom delu Kosovske Mitrovice u toku su pripreme za dolazak voza iz Beograda. Ukoliko bi se utvrdilo da je pretnja stvarna, to bi bio drugi bombaški napad na prugu na severu Kosova, preneo je RTS.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Dvojica Albanaca, pripadnika Kosovskog zaštitnog korpusa, poginula su 2003. godine u pokušaju da postave eksploziv kod železničkog mosta kod Zvečana.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Istragom je utvrđeno da su Hamze Behrami i Isljam Beriša bili pripadnici Albanske nacionalne armije, koju je tadašnji šef UNMIK-a Mihael Štajner, posle tog incidenta, proglasio terorističkom organizacijom.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srecko

    14. januar 2017 | 17:33

    Ne smeju voz da zaustave albanci. Proveravace samo putnike i to je to a sto se tice teororistickog akta pa oni su za to specijalci.

  • Darko

    14. januar 2017 | 17:15

    Prištinska vlast ne može da okupira KiM građanima Srbije spreči putovanje na KiM. UN i EU moraju itekako da odreaguju na ovakvo vandalsko ponašanje sa pretnjama o miniranju pruge i potencijalnom napadu.

  • Aca

    14. januar 2017 | 17:31

    Albanci hoce da zasutave voz jer prevozi ljude. Gde je ovaj svet otisao i Evropa pogotovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA