VEROVALI ILI NE: Korišćenje "bubica" na ispitu nije krivično delo!

Iznajmljivanje ovakvih naprava nije prekršaj, a njihovo korišćenje prilikom polaganja ispita nije krivično delo, već je na fakultetima da odluče kako će da kazne počinioca, tvrde u MUP-u?!

  • 4

Iznajmljivanje, prodaja i korišćenje uređaja za "lakše polaganje ispita" nije prekršaj, niti je okarakterisano kao krivično delo, a na fakultetima je da se izbore sa tom pojavom, kažu u policiji.

Štaviše, dodaju u policiji, iznajmljivanje ovakvih naprava nije prekršaj, a njihovo korišćenje u svrhu polaganja ispita nije krivično delo, već je na fakultetima i školama kako će počinioca da kazne i da se izbore sa takvim pojavama?!

Kako se bliži period polaganja prijemnih ispita za upis na fakultete, kao i ispitni rokovi, sve više je javnih oglasa za prodaju ili rentiranje savremenih tehnoloških pomagala poput bežičnih blutut bubica, olovki s kamerom i uređaja koji omogućavaju rad mobilnih telefona i pored uključenog ometača.

Kada smo pozvali jedan od brojeva iz oglasa "za lakše polaganje ispita" rečeno nam je da dođemo i izaberemo pomagalo "po želji", jer ih ima više vrsta, a u zavisnosti od toga varira i cena.

- Postoji veliki asortiman bežičnih bubica, od onih sitnih koji se stavljaju u uho, do istih koji se kače i stavljaju ispod odeće koji su možda i najidealniji za polaganje ispita. U ponudi su i olovke s kamerom, kao i uređaji koji omogućuju rad vašeg mobilnog telefona u prostoriji gde je uključen ometač. U zavisnosti od toga šta vam treba određuje se cena. Najjeftinija je obična blutut bubica čije iznajmljivanje za dan košta 15 evra - kaže sagovornik Telegrafa.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brat djura

    21. jun 2012 | 07:25

    Pustite decu da se skoluju kako umeju, a ovi sa "bubicama" ce, pretpostavljam biti buduci uspesni politicari.

  • dejan

    20. jun 2012 | 18:00

    ljudi shvatite nije resenje za sve probleme zakon i krivicna odgovornost,potrebnija je edukacija i preventiva od samog kaznjavanja!Naravno da se slazem sa vama da se sa ovim treba pozabaviti i to ozbiljno ali ne krivicnom odgovornoscu,onda i prepisivanje iz knjige i mobilnog treba da bude krivicno odgovorno delo sto je suludo!

  • Anastasija

    21. jun 2012 | 12:06

    Mnogi su fakultte zavrsavali sa tim pomagalima pa nikom nista, a to je vece zlo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA