Kinezi ozbiljno zapretili Trampu i SAD: Postavili balističke rakete koje do Amerike stižu za 30 minuta (FOTO) (VIDEO)

Fotografije kineske balističke rakete tipa dongfeng-41 su objavljene u kineskim medijima, ali i u Hongkongu i Tajvanu, navodi kineski Global tajms

  • 5

Ruski mediji su preneli da je zvanični Peking naredio slanje nosača balističkih raketa u provinciju koja se graniči sa Rusijom.

KINEZI UPOZORAVAJU TRAMPA: Igra se sa vatrom, Peking će imati jak odgovor!

Kako se navodi, takav zaključak je izveden na osnovu fotografija koje su objavljene u momentu inauguracije Donalda Trampa.

- Fotografije kineske balističke rakete tipa dongfeng-41 su objavljene u kineskim medijima, ali i u Hongkongu i Tajvanu,  navodi kineski Global tajms.

Taj list navodi da su fotografije balističke rakete načinjene u proginciji Heilongđang, kao i da vojni analitičari misle da se radi o drugoj brigadi koja bi trebalo da bude postavljena na severoistoku Kine.

Balistička raketa tipa dongfeng-41 ima domet od oko 15.000 kilometara, a bila je predstavljena na vojnim paradama i drugim sličnim događajima.

Većina informacija o ovom tipu rakete je i dalje pod oznakom državne tajne, ali stručnjaci navode da bi ona iz provincije Henan, gde bi trebalo da bude postavljena, do teritorije SAD mogla da stigne za pola sata, uz mogućnost prenošenja do deset bojevih glava.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Herceg

    24. januar 2017 | 13:03

    Znaci amerikanci nisu prijetnja nigdje.U juznom kineskom moru ili na granici sa rusijom,zamisli poslati pjesadiju i tenkove sa drugog kontinenta i to nije prijetece.Ali je prijetnja ako u svojoj drzavi stavis rakete gdje hoces???Pa to je meni totalno neshvatljivo...

  • Milan

    24. januar 2017 | 13:14

    Koce prvi da pritisne crveno dugme?

  • Nikolas

    24. januar 2017 | 18:03

    KINEZI SE UPLASILI AMERA I POVECALI PROIZVODNJU I UVOZ STAPICA!! !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA