Jeza na groblju u Skoplju: Pokojnike na rukama nose do groba (FOTO)

Glavna ulica na groblju se redovno čisti, ali su problem tesne, paralelne uličice i staze između grobova do kojih zbog snega i leda pogrebno vozilo ne može da stigne

  • 2

Na centralnom skopskom groblju Butel, u ove hladne i snegom zavejane dane, odvija se prava horor drama. Zbog velikih smetova snega, ljudi, čiji su najmiliji preminuli, prinuđeni su da kovčege sa pokojnicima na rukama nose zavejanim i tesnim uličicama i stazama između grobova do grobnih mesta.

NAJPOTRESNIJI SNIMAK NAKON ZEMLJOTRESA U ITALIJI: Pas ne želi da se pomeri od mrtvačkog sanduka svoje vlasnice (VIDEO)

Pogrebne ceremonije zbog toga traju predugo, a ožalošćena familija, rođaci i prijatelji su prinuđeni da se satima mrznu na temperaturama daleko ispod nule.

Foto: A.D. Butel Foto: A.D. Butel

- Ne daj Bože da vam neko sada umre u Skoplju. Prošle sedmice smo bili na pogrebu. Promrzli smo stojeći čekajući da se završi pogrebna ceremonija, jer su grobari kasnili više od pola sata. Ovo je krajnje neodgovorno i bezobrazno od strane pogrebog preduzeća "Butel". Velika suma novca se izdvaja za pogrebnu ceremoniju i grobno mesto, a malo intenzivnije padanje snega "zamrzava" i sve aktivnosti na groblju - požalila se Magdalena L. iz Skoplja.

Foto: A.D. Butel Foto: A.D. Butel

Glavna ulica na groblju se redovno čisti, ali su problem tesne, paralelne uličice i staze između grobova do kojih zbog snega i leda pogrebno vozilo ne može da stigne. Kovčeg sa mrtvacem onda mora rodbina pokojnika na rukama da nosi do rake gazeći po dubokom snegu.

Iz pogrebnog preduzeća A. D. "Butel" tvrde da se sve aktivnosti na groblju odvijaju nesmetano, sahrane se redovno zakazuju i pogrebi izvršavaju, a sneg se redovno i svakodnevno čisti bagerom, traktorima, motornim duvalicama za sneg i ručno, lopatama.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тутор

    24. januar 2017 | 21:11

    Покојнике баш брига како.

  • Bojan

    26. januar 2017 | 11:21

    Pazi molim te uzasa. Nose na rukama. A kako je kad recimo iznose kovceg iz crkve ili dzamije? Na letecem cilimu mozda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA