≫ 

PRVA TRAMPOVA POBEDA: Tojota prva "poklekla" pred predsednikom Amerike

- Projekat širenja poslovanja je deo Tojotine strategije o proizvodnji vozila tamo gde ih prodaje - navodi se u saopštenju te kompanije

  • 0

Japanska automobilska kompanija Tojota će investirati 600 miliona dolara i otvoriti 400 radnih mesta u jednoj od svojih fabrika u SAD, samo nekoliko nedelja nakon što je američki predsednik Donald Tramp kritikovao japansku kompaniju zbog planiranog otvaranja fabrike u Meksiku.

Tramp povlači drastične mere protiv migranata: Zid sa Meksikom je tek početak!

- Projekat širenja poslovanja je deo Tojotine strategije o proizvodnji vozila tamo gde ih prodaje - navodi se u saopštenju te kompanije, a prenosi agencija Fans pres.

Cilj investicije je povećanje proizvodnje SUV vozila u Tojotinoj fabrici u gradu Prinstonu (Indijana), gde trenutno zapošljava 5.000 ljudi, što je, kako navodi AFP, samo delić od oko 40.000 radnika koliko Tojota direktno zapošljava u SAD.

Tojota je ranije najavila da će investirati 10 milijardi dolara u SAD u narednih pet godina, što "potvrđuje posvećenost kompanije daljim investicijama na američkom tlu", saopšteno je iz kompanije.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA