SVETSKI MILIJARDERI U BORBI ZA PKB: Kole i Matijević odustali zbog Arapa i Kineza!

Matijević je naglasio da je PKB, koji je u neposrednoj blizini Beograda, jedna od retkih firmi koja je u Srbiji preostala, a koja vredi

  • 7

Vlasnik Industrije mesa Matijević, Petar Matijević potvrdio je danas da su on i vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić odustali od kupovine Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) iz Padinske Skele.

BEOGRADSKA FABRIKA VELIKA SKORO KAO CELA PRESTONICA: Bogatstvo koje može da spasi Srbiju (FOTO)

On je  kazao da je razlog odustajanja od kupovine to što Kostić i on smatraju da su slabi i da ne bi mogli da se takmiče sa stranim firmama, "ozbiljnim igračima" koji su zainteresovani za PKB korporaciju.

Prema rečima Matijevića, kompanija iz Ujedinjenih arapskih emirata (UAE) "Al Dahra", i kineska Hen Čang grupa, koji su pokazali interesovanje za PKB su svetski giganti čiji se promet meri u milijardama dolara.

– Nije realno da u trci sa ovako velikim sistemima mi pobedimo, ali ako bi Arapi i Kinezi odustali, Kostić i ja bi rado kupili PKB – kazao je on.

Matijević je naglasio da je PKB, koji je u neposrednoj blizini Beograda, jedna od retkih firmi koja je u Srbiji preostala, a koja vredi.

Foto: pkb.rs Foto: pkb.rs

Prema njegovim ocenama, najbolje bi bilo da novi vlasnik PKB-a zadrži osnovnu delatnost i da nastavi sa ulaganjima u tu korporaciju.

Kompanije MK Group i Industrija mesa Matijević su u aprilu 2015.e saopštile da imaju nameru da udruže svoj kapital, znanja i iskustva i osnuju Konzorcijum ova dva privredna društva, kao zainteresovanog kupca za kupovinu PKB-a.

Kako je tada najavljeno ideja vodilja osnivanja Konzorcijuma je stvaranje respektabilnog domaćeg kupca u procesu privatizacije, koji će biti ravnopravan ponuđač sa drugim domaćim i stranim investitorima.

Ministarstvo privrede objavilo je 19. januara 2017.javni poziv za investitore da dostave pismo o zainteresovanosti za učešće u postupku privatizacije PKB-a i zavisnih društava- Poljoprivredna avijacija, EKO - LAB, PKB Agroekonomik i Veterinarska stanica, a rok za dostavljanje pisma o zainterosovanosti je 17. februar 2017.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maliperica

    26. januar 2017 | 13:36

    Odustali jer cena nije 1e koliko su oni naučili da plaćaju za takve firme, po Srbiji naravno. 2 evra i više je ipak puno!!!

  • Da da

    26. januar 2017 | 13:16

    Ako je tako vredno ZASTO se drzava odrice i daje bez veze ? Jel smo mi stvarno debili i kokoske za cerupanje ?!

  • Тутор

    26. januar 2017 | 14:34

    Требало би да се издвоји атрактивно земљиште погодно за градњу, па тек онда прода уз забрану пренамене земљишта. Али не, код нас би продали и народ и државу за проценат, нарочито Динкић, који је, верујем, играч и у овој причи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA