Koverte za slanje fiskalnih računa za nagradnu igru besplatne, ali se posle ipak plaća

Do 1. februara, kada počinje slanje računa za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi", besplatnih jednoobraznih koverata će biti u svim poštama u Srbiji

  • 8

Koverte za slanje fiskalnih računa za nagradnu igru su besplatne, ali se prilikom njihovog slanja plaća poštarina od 23 dinara, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Država deli 6 stanova i 14 automobila, izvlačenje 12. marta: Evo šta morate da uradite da biste dobili nagradu!

Koja su pravila igre s fiskalnim računima: Šta tačno treba da uradite da biste osvojili stan, auto i putovanje

U Ministarstvu kažu da koverata trenutno nema u svim poštama u Srbiji, jer je u toku njihova dostava.

- Do 1. februara, kada počinje slanje računa za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi", besplatnih jednoobraznih koverata će biti u svim poštama u Srbiji - naglašavaju u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U "Pošti Srbije" su Tanjugu rekli da se građani od prve najave da će se organizovati nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" interesuju za koverte.

- Kao društveno odgovorna kompanija, '"Pošta Srbije" se uključila u ovu akciju koja je okupila građane, državu i privredu na zajedničkom zadatku suzbijanja sive ekonomije i podržala je donacijom namenskih, jednoobraznih koverata koji se na šalterima pošta širom Srbije mogu preuzeti bez naknade i radi efikasnije organizacije nagradne igre besplatno će obezbediti i čitav set dodatnih logističkih usluga - rekli su u tom javnom preduzeću.

U "Poštama Srbije" naglašavaju da se sama poštanska usluga (prijem, prenos i uručenje običnog pisma) naplaćuje u skladu sa važećim cenovnikom rezervisanih poštanskih usluga u unutrašnjem poštanskom saobraćaju, a s obzirom na to da će pisma sa računima uglavnom biti mase do 20 grama, poštarina za te koverte je 23 dinara.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Računi i slipovi za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" se šalju isključivo u kovertama koje se preuzimaju u poštama. Slanje koverata sa 10 fiskalnih računa ili slipova sa iznosima od najmanje 100 dinara, koji se skupljaju od 1. januara ove godine, počinje 1. februara i traje do 1. aprila.

Na kovertama za nagradnu igru koje se besplatno preuzimaju u poštama u Srbiji naznačena je adresa slanja, a građani treba da dodaju i napišu svoje lične podatke.

Među nagradama koje će se dodeljivati na svakih deset dana su putovanja, automobili i stan u Beogradu.

(Telegraf.rs /RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milic Barjaktarevic

    26. januar 2017 | 21:46

    Pa opet nece drzava dati nagrade vec ce to biti te pare od postarine.Dovitljivo od ORGANIZATORA nema sta e jadni narode sta doceka

  • Dragan

    26. januar 2017 | 21:04

    Dva dinara ce gradjani biti oslobodjeni.Trenutno je slanje koverte sa postarinom 25 din u punoj ceni

  • Vlada

    26. januar 2017 | 21:17

    Svi treba da uzimaju fiskalne racune. Od tog PDV-a se primaju pate,penzije a ako ne uzmete samo se taj privatnik bogati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA