Kako funkcioniše prevoz u Zagrebu: Skuplja karta nego u Beogradu, ali zato imaju nešto što niko nema

Građani Zagreba su pozdravili novu gradsku odluku, a iz ZET-a kažu kako je prema prvim reakcijama putnika najavljena novost i više nego dobro prihvaćena

  • 8

Zagrebački gradski prevoz će od 1. februara doživeti promenu u vidu nove polučasovne karte koja će koštati četiri kune (66 dinara). Međutim, iako Beograd još uvek nema polučasovnu kartu, kada se preračuna cena karte koja košta 89 dinara i važi sat i po vremena, dolazi se do toga da pola sata vožnje u srpskoj prestonici košta oko 30 dinara.

Kakva scena u gradskom busu: Opušteno duva lepak naočigled svih!

Sa druge strane, u Zagrebu karta koja važi sat i po vremena košta 10 kuna (oko 165 dinara) što je duplo skuplje od beogradske.

Novost u zagrebačkom gradskom prevozu je prošle nedelje najavio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Polučasovna karta je odlično rešenje za građane koji se voze nekoliko stanica do posla, tvrde u Hrvatskoj, a Bandić je istakao da je nova karta baš i uvedena za građane iz centra koji se voze nekoliko stanica, ali i za turiste. Takva karta u Beogradu i dalje ne postoji.

Građani Zagreba su pozdravili novu gradsku odluku, a iz ZET-a kažu kako je prema prvim reakcijama putnika najavljena novost i više nego dobro prihvaćena, piše "Jutarnji".

Prema rečima portparola ZET-a, Tomislava Jurića, polučasovna karta važiće za tramvaje, autobuse i uspinjače, a moći će da se koristi samo u prvoj zoni.

Ova karta moći će da se koristi od četiri sata ujutru pa sve do ponoći, a kada istekne 30 minuta, građani će morati da kupe novu kartu.

Da li biste plaćali kartu u Beogradu kad bi koštala koliko i ova u Zagrebu? Odgovore ostavite u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    27. januar 2017 | 18:09

    Da li je nesto skupo ili jeftino definise se kupovnom moci, a ne samo cenom kostanja .

  • Roni

    27. januar 2017 | 10:42

    A koliki je prosek primanja u Zagrebu?

  • Ivan1

    27. januar 2017 | 10:43

    U Zagrebu jedna karta vazi 90' vec 30 godina,a kod nas malo malo pa menjaju,molim vas dali privvatnom preduzecu da naplacuju gradski prevoz,a taj gsp je od svih nas pa bi oni trebali naplacivati prevoz,a i istina kod nas beda pa ni ljudi nemaju od kuda da placaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA