≫ 

Devojčica se žalila da je boli glava, malo kasnije, otac ju je pronašao mrtvu: Misteriozna smrt male Monike

Svi o Moniki govore kao o dragom detetu, dobroj učenici trećeg razreda Osnovne škole "Blaž Tadijanović" u Podvinju čije je mesto u školskoj klupi ostalo prazno

  • 14

Devojčica Monika Zirdum (9) pronađena je u ponedeljak oko 13 sati mrtva u porodičnoj kući u Tomici, nedaleko od Slavonskog Broda. Ćerku je na podu dnevne sobe pronašao otac Josip.

Devojčica (13) se obesila u šumi jer je raskinula sa devojkom: Ostavila je jezivu oproštajnu poruku na Fejsbuku!

- Oko 12 sati nazvala je majku na posao i rekla joj da je boli glava. Ona je mislila da je to možda od hladnoće, jer joj se nikada nije žalila da je nešto boli. Majka joj je rekla da se polako spremi za školu uverena da je to prolazna glavobolja. Brat ima tri devojčice, Monika je najmlađa, one su bile samostalne od malih nogu. Snaha je radila, a brat je bio kod našeg oca koji je teško bolestan, a kada je došao kući zatekao ga je strašan prizor. Pokušavao je da oživi ćerku, pre toga je pozvao Hitnu pomoć koja je stigla za sedam minuta. Uložili su nadljudske napore kako bi je oživeli, borili su se za njen život dva sata, čak je u nekoliko navrata njeno srce počinjalo ponovo da kuca, ali bi brzo ponovo stalo - ispričao je kroz suze Ivica Zirdum, stric preminule devojčice.

Niko ne može da veruje da Monike više nema

Svi o njoj govore kao o dragom detetu, dobroj učenici trećeg razreda Osnovne škole "Blaž Tadijanović" u Podvinju čije je mesto u školskoj klupi ostalo prazno, prenosi 24sata.hr.

- Po Moniku je došla prijateljica sa svojim ocem da je povezu u školu. Kucala je na vrata i dozivala. Nakon nekoliko minuta odustala je i vratila se kod oca u automobil rekavši da je Monika najverovatnije sa nekim otišla u školu - ispričao je muškarac koji došao da porodici izjavi saučešće.

- Monika i njene sestre su bile kod nas u folkloru. Ona bila je jako vesela i dobra devojčica, žao mi je zbog toga što se dogodilo i molim Boga da da roditeljima snage da izdrže ovu veliku tugu - rekao je prijatelj porodice Anto Miloš.

Devetogodišnja Monika, velika maza sestara i roditelja, bila je omiljena u školi, izuzetno dobra devojčica koju su svi jako voleli.

- Njoj ništa nije bilo teško. U slobodno vreme je igrala folklor i volela je da oblači bosansku narodnu nošnju. Volela je i sport, pa je pre dve-tri godine bila najmlađi učesnik međunarodne trke od 24 km koja se trčala od Slavonskog Broda do Žeravca, rodnog mesta njenih roditelja - ispričao je jedan porodični prijatelj.

Katastrofa: Devojčica snimila svoje samoubistvo uživo na Fejsbuku nakon seksualnog zlostavljanja

Telo ide na obdukciju: Želimo da znamo od čega je umrla

Po rečima strica Ivice Zirduma, policija je obavila uviđaj, a mrtvozornik nije utvrdio nikakve tragove nasilja. Vatrogasci su pregledali instalacije u kući i nije utvrđena nikakva neispravnost.

- Za nedelju dana ćemo dobiti nalaz obdukcije, ali doktorka mi je rekla da je došlo do izliva krvi u mozak i pluća. Nikakve anomalije niti urođene mane nisu pronađene. Mojoj bratanici, nažalost niko nije mogao da pomogne. U bolnici su mi rekli da bi se dogodilo najgore čak i da je Hitna pomoć u to vreme bila uz nju ili da se nalazila u bolnici. Stvarno ne znamo šta je uzrok ove tragedije - rekao je Monikin stric Ivica.

Porodica je devojčicu sahranila u sredu na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    27. januar 2017 | 19:34

    Sunce malo. Neka ti bog dušu prosti.

  • Toma

    27. januar 2017 | 15:57

    Koje god bila nacionalnosti,neka joj Bog,podari da je andjeli cuvaju!Amin

  • Putin R.S

    27. januar 2017 | 14:39

    Zalost i tuga. Tako malo dete da umre. Porodici saucesce. Pocivaj u miru lepotice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA