Srbi kradu rogove jelena i zarađuju velike pare: Prodaju ih Kinezima za bolji seksualni život (POGLEDAJTE OGLASE)

Lokalno stanovništvo noću, noseći baterijske lampe, skuplja po šumi odbačene rogove

  • 8

U lovištima u Vojvodini ponovo je aktuelna krađa odbačenih rogova jelena, koji se švercuju u Kinu. Kinezi ih koriste u tradicionalnoj medicini, ali prave i snažan afrodizijak za svoje građane.

RASTOPIĆE VAM SRCE: Ovaj ribolovac je nasred ledenog jezera spasao ranjenu srnu od sigurne smrti (FOTO)

Istovremeno, zbog novog biznisa, "Vojvodinašume" su izgubile milione jer je krađa prvi put počela prošle godine, dok su se za ovu sezonu spremili da hvataju lopove.

Na internetu se uveliko pojavljuju oglasi u kojima se traže rogovi jelena, a već je "pala" i prva prijava protiv lopova.

Foto: Printskrin/Oglasi Foto: Printskrin/Oglasi

- Krađa rogova poklapa se sa zavšršetkom lovne sezone. Cena po kilogramu kreće se od 10 do 20 evra na legalnom tržištu, a još se ne zna koliko je na crnom - objašnjava Branislav Stankov, pomoćnik direktora za lovstvo i ribarstvo u JP "Vojvodinašume"

Prema njegovim rečima, jeleni svake godine rogove odbacuju između 15. februara i 15. marta.

- Glavni izvoznici ukradenih rogova ne pojavljuju se na terenu. Angažuju lokalno stanovništvo da noću, noseći baterijske lampe, skupljaju po šumi odbačene rogove. Plaćaju im 1.000 dinara po rogu - rekao je Stankov.

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleksandar VA

    29. januar 2017 | 19:11

    Ne razumem ovo uopste? Kakva je to kradja i kriminal skupljati odbacene rogove jelena?!? Ajd da ubiju pa prodaju to osudjujem nego ovo ne, kome treba da pripadnu jel JELEN ostavio pisani dokument kome sleduju jel se to lovci bune jer je to njihova dodatna zarada ili cija i usput ako ke suma drzavna znaci nesme se nista pipnuti pa ni grancica a privatne sume opet za sve se njih mora pitati?!? A sta ako tako jelen zaluta u privatnu sumu jel smete da ga odstrelite pa naravno vi ste lovci i sta jos? I otkud lovcima pravo da love po privatnim sumama ni to ne bi trebalo al ajde ipak je to privatno vlasnistvo, i jos nesto ovim ste uputili javno na krivolov kad sad cuju neki za ovo odstrelice ko zna koliko neduznih jelena zbog pustih para a ne oni koji idu za hiljadu dinara i skupljaju mozda sto ih muka naterala! E svaka vam cast na obavestenju sad ce biti i srndaca odsteljenih a i jelena ili u zamkama jbl vas pare sve hocete samo za sebe ne razmisljate o drugim posledicama nego o odbacenim rogovima a usput gde vi mozete sve kontrolisati i daj Boze da neko ne nastrada od cuvara zbog ovoga eeeej nasli ste da kazete da se dobro zaradjuje mnogo ma tome a narod nema pare sta ocekujete sada???? Neki ljudi uopste ne razmisljaju bolje da ste cutali i to resavali ako ste vec hteli da vama donese zaradu

  • Dzordz

    29. januar 2017 | 18:41

    Ne razumem kradu odbacene rogove pa nece ih jeleni ponovo vracati

  • Cika Velja

    29. januar 2017 | 19:48

    I sta VojvodinaŠume radi sa odbacenim rogovima???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA