Britanska premijerka se posle kritika predomislila: Tereza Mej se više ne slaže sa Trampom

Mej je u subotu izjavila da je Vašington odgovoran za svoju izbegličku politiku

  • 9

Nakon što se našla na meti kritika britanskih poslanika iz sopstvene stranke, jer nije osudila uredbu predsednika SAD o obustavi priliva izbeglica u SAD, britanska premijerka Tereza Mej poručila je da Velika Britanija nije saglasna sa izbeličkom politikom Donalda Trampa.

Tramp dočekuje prvog stranog lidera: Tereza Mej u četvrtak u Beloj kući

- Imigraciona politika u SAD je stvar vlade SAD, isto kao što bi imigracionu politiku ove zemlje trebalo da određuje naša vlada, ali mi nismo saglasni sa ovim vrstom pristupa i to nije onaj koji ćemo preduzeti - rekao je portparol britanske premijerke.

On je dodao da Britanija proučava novu Trampovu izvršnu uredbu kako bi videla šta ona znači i koje su njene pravne posledice, naročito kakve su posledice za državljane Velike Britanije, preneo je Rojters.

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson napisao je danas na svom nalogu na Tviteru da će Velika Britanija štititi prava i slobode svojim državljana u zemlji i inostranstvu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Mej je u subotu izjavila da je Vašington odgovoran za svoju izbegličku politiku, preneo je AFP, uz ocenu da je ona time odbila da osudi uredbu koju je Tramp doneo o obustavi priliva izbeglica u SAD.

- SAD su odgovorne za američku politiku o izbeglicama. Britanija je odgovorna za britansku politiku o izbeglicama - rekla je Mej na konferenciji za novinare u Ankari, nakon što su je novinari više puta pitali šta misli o Trampovoj uredbi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Mej je, inače, u subotu posetila Belu kuću i razgovarala sa Trampom, kao prvi strani lider sa kojim se on sastao otkako je inaugurisan za predsednika SAD.

Izvršnom uredbom koju je Tramp istog dana potpisao, na četiri meseca se obustavlja priliv izbeglica u SAD i privremeno se zabranjuje putnicima iz šest zemalja sa muslimanskom većinom da uđu u SAD, dok je zabrana za državljane Sirije uvedena na neodređeno vreme.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko

    29. januar 2017 | 19:28

    Neka stite prava i neka ih prime kod njih . Nemoj da stite prava preko drugih zemalja . Stvarajuci tako nove islamske zemlje , varvarizam i siromastvo . Treba da nam sire njihovu veru i zidaju džamije . Sa povecanjem migranata dobija se nova i jeftinija radna snaga ostajemo bez posla i stvara sirotinja . TO NAM NE TREBA

  • Cika Velja

    29. januar 2017 | 19:46

    Jel to znaci da i Srbija moze da vodi svoju izbeglicku politiku? Odlicno,ako sam dobro razumeo,jer mislim da kad Srbija ne bi radila po diktatu Engleza i ostalih da bi fasovala sankcije za par sati!!!

  • Mira

    29. januar 2017 | 20:19

    nego kako su mislili? da mu kaze u lice pada joj da sut kartu i osrami u celom svetu, posto je on neuracunljiv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA