Kako posle IT diplome brzo do posla (INFOGRAFIK)

Većina onih koji se bave informacionim tehnologijama su poučeni ili samouki, zbog čega je kvalifikovanih kadrova na tržištu rada malo, iako je potražnja za stručnjacima u konstantnom porastu. Tek od prošle godine je počela sa radom prva privatna srednja škola za informacione tehnologije - ITHS

  • 3

Potražnja za stručnjacima iz oblasti informacionih tehnologija u Srbiji je u konstantnom porastu, jer je kvalitetnih stručnjaka na tržištu rada vrlo malo.

Većina onih koji se bave ovom oblašću su poučeni ili samouki, zbog čega je kvalifikovanih kadrova i dalje nedovoljno.

Tek od prošle godine je počela sa radom prva privatna srednja škola za informacione tehnologije - ITHS, koja sa ITS-om - Visokom školom strukovnih studija za informacione tehnologije čini sedmogodišnje obrazovanje u IT oblasti.

Za većinu mladih školovanje za stručnjaka u IT oblasti je teško. Međutim, student ITS-a Miodrag Đukić kaže da "nije teško ako učite na pravi način".

- Pogotovo na našem fakultetu gde se prvenstveno uči kroz praktičan rad. A da ne pominjem to što mi inženjeri odmah pronalazimo posao gde je čak i početna plata nekoliko puta veća nego kod ostalih zanimanja. Meni je to najjači motiv, znam da neću sedeti po birou godinama – rekao je on.

IT je oblast koja raste iz dana u dan i u kojoj je potražnja veća nego ponuda, i upravo zato je neophodno što pre izgraditi nove, kvalitetne timove softverskih inženjera, stručnjaka za elektronsko poslovanje, veb ili print dizajna, internet marketing, administratore mreža...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Student

    22. jun 2012 | 14:22

    Stano, nemoj pls. ti da nam dajes savete. Probaj da se zaposlis na bolje placenom mestu u zemlji i preko bez diplome. Poenta ovde je da pored terije student ima priliku i prakticno da se usavrsi tokom studiranja.

  • stano

    22. jun 2012 | 14:06

    batalite skole..sami ucite jer pravo znanje ne prodaju. cist sam primer.

  • Milan

    23. jun 2012 | 09:27

    Sad ste vi otkrili ,,Toplu vodu"... Kao da se kod nas na elektrotehnickim, tehnickim i prirodno matematickim fakultetima ne izucava informatika kao nauka godinama.Nego nam tebaju privatni fakulteti i razni ,, Singiduduci" da nam pricaju o tome. Ne upisujte ovakve ,,Reklama" fakultete, ne trosite vreme i novac dzabe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA