≫ 

Carinik iz Šida prišao je kamionu da izvrši rutinsku kontrolu. Video je malo oštećenje i zadigao ciradu, i istog časa pozvao pojačanje! (FOTO)

Ilegalni migranti iskoristili su pauzu koju vozači kamiona prave u blizini graničnih prelaza da se sakriju među robom i na taj način domognu EU

  • 2

Carinici su 30. januara 2017. godine na graničnom prelazu Šid sprečili pokušaj devet ilegalnih migranata da sakriveni u kamionskim prikolicama među robom ilegalno uđu na teritoriju EU.

Kamion je stao na carinu, kada je policajac rešio da proveri prikolicu: Jedan pogled bio je dovoljan da smesta uhapsi vozača!

U ranim jutarnjim satima 30. januara 2017. godine je u tovarnom delu bugarskog kamiona, među ženskim kožnim torbama, repromaterijalom za izradu cipela i stolarijom pronađeno šest ilegalnih migranata iz Avganistana. Kamion je tranzitirao kroz Srbiju na putu iz Bugarske ka Italiji, a detaljno je pregledan zbog vidljivog oštećenja carinske sajle.

Šest maloletnika između 15 i 17 godina u prikolicu sa robom su ušli tako što im je neko pomogao da preseku carinsku sajlu, koju je potom zalepio super lepkom.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Oko podneva istog dana su detaljno pregledana i dva kamiona crnogorskih registarskih oznaka, koji su natovareni sredstvima za pranje i čišćenje bili na putu ka Nemačkoj. U tovarnom prostoru jednog kamiona pronađena su dvojica muškaraca iz Avganistana od 22 i 30 godina. Među paletama sa deterdžentima i sredstvima za čišćenje u drugom kamionu bio je sakriven 25-godišnji mladić iz Pakistana.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Kao i mnogo puta ranije, ilegalni migranti iskoristili su pauzu koju vozači kamiona prave u blizini graničnih prelaza da se sakriju među robom i na taj način domognu EU.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Migrante po otkrivanju preuzima policija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    31. januar 2017 | 11:53

    Treba ga pod hitno suspendovati s posla. Sto ih Nije pustio.pravi samo Srbiji Problem..interesantno je da su Jako azurni Na izlazu iz Srbije a vamo ulazi Kö hoce..

  • Paris

    31. januar 2017 | 11:59

    Vidite nemojte kriviti vozace da su ih oni pustili ali nije iskljuceno da nisu ali oni sami ulaze u kamion dok je sofer na pauzi ili sipa gorivo pogledajte sta se radi po evropi jos gorih slucajeva ima cak u hladnjacu za meso ulaze smrzavaju se samo da bih usli u EU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA