OŠTAR ODGOVOR BELE KUĆE: Diplomate koji se bune ili da prihvate Trampove uredbe ili neka idu!

Neimenovani američki zvaničnici su rekli da je nekoliko stotina diplomata potpisalo memorandum

  • 3

Bela kuća odgovorila je američkim diplomatama koje su potpisale protestno pismo protiv uredbe predsednika Donalda Trampa o zabrani izdavanja viza za ulazak u SAD državljanima iz sedam muslimanskih zemalja, poručivši im da preispitaju svoj stav i prihvate program, ili da odu sa pozicije.

OBAMA SE OGLASIO PRVI PUT POSLE IZBORA: Tramp se protivi američkim vrednostima, protesti su dužnost naših građana

Portparol Bele kuće Šon Spajser rekao je da je dokument koji su diplomate potpisale "pun preterivanja", preneo je sinoć AFP.

- Mislim da bi oni trebalo ili da prihvate program, ili mogu da odu - zaključio je Spajser.

AP je ranije danas preneo da je izvestan broj američkih diplomata pripremio memorandum u kojem kritikuje privremenu zabranu ulaska u SAD za državljane sedam pretežno muslimanskih zemalja koju je Tramp nedavno potpisao.

Diplomate su, u pismu Stejt departmentu, navele da ta zabrana neće učiniti SAD bezbednijim, već da se ona kosi sa američkim vrednostima i da će raspiriti antiamerička osećanja širom sveta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Takođe, navode da ta zabrana neće dovesti do smanjenja terorističkih napada u SAD već, umesto toga, "do smanjenja međunarodne dobre volje prema Amerikancima".

Neimenovani američki zvaničnici su rekli da je nekoliko stotina diplomata potpisalo memorandum i da će on biti formalno dostavljen kasnije danas.

Ovakvom vrstom prepiske američke diplomate interno izražavaju neslaganje u vezi sa politikom SAD, objašnjava američka agencija.

Rojters je naveo, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika, da su ambasade SAD u drugim zemljama obavestile američki Stejt department o gnevu i uznemirenosti zbog sporne Trampove izvršne uredbe.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ŠEVA

    31. januar 2017 | 11:35

    Svaka država ima to pravo zabrane valjda ima i Tramp

  • coveculjak

    31. januar 2017 | 15:45

    Tek sada ce svet videti da je amerikom upravljala mafoja. Rasteraj to Donalde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA