Pronađeno 198 bombi u šibeničkoj šumi, tvrde da su proizvedene u Srbiji

U blizini mesta gde su pirotehničari otkrili bombe, pre sedam godina pronađeno još 200 takvih ručnih bombi

  • 2

U šumi Šubićevac u Šibeniku pronađeno je 198 ručnih bombi tipa M35.

Shvatio je tek posle 25 godina da je sve vreme krckao orahe RUČNOM GRANATOM

Bombe su u ponedeljak pronašli pirotehničari firme "Rumital" koji tu obavljaju poslove razminiranja zemljišta, prenosi Hina.

- Još juče smo detektorom u rupi ispod jedne stene pronašli te bombe, a danas smo celu tu rupu pretražili i utvrdili da tamo nema sličnih eksplozivnih sredstava. Očigledno ih je neko tamo zakopao, a sudeći po modelu i njihovom stanju, pretpostavljam da ih je tamo neko sakrio nakon Drugog svetskog rata - izjavio je danas šef radilišta Zoran Vasiljević.

Hrvatska agencija navodi da Vasiljević veruje da su bombe proizvedene u Kragujevcu još u vreme Kraljevine Jugoslavije i da je kazao da je na slične eksplozivne naprave nailazio na brojnim terenima koje je razminiravao proteklih godina širom Hrvatske.

Hina navodi da je u šibenskoj policiji rečeno da je, u blizini mesta gde su pirotehničari otkrili bombe, pre sedam godina pronađeno još 200 takvih ručnih bombi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA