≫ 

Horor kod Beograda: Istovarili kontejnere ispred kasarne, kad su ih bolje pogledali, zabranili prilazak celom posedu!

Jezivo je, niko ne zna šta će sad da se desi

  • 7

U vojnoj kasarni u Kačarevu, u opštini Pančevo, smešten je radioaktivni materijal koji se nalazi u kontejnerima. Međutim, zaposleni u Institutu za nuklearnu nauku "Vinča" obavili su merenja i utvrdili da je nivo zračenja povišen, nakon čega su zabranili prilaz ovom posedu.

VULIN PRESUDIO: Restrikcija za kretanje migranata

Da je vojni kompleks "Kačarevo" ograđeno, saopštili su na zvaničnoj fejsbuk stranici Mesne zajednice Kačarevo.

- Intervenisala je Inspekcija za zaštitu životne sredine Grada Pančeva i poslala zahtev Republičkoj inspekciji za zaštitu životne sredine, koja treba da ispita nastalu situaciju. Trenutno se čeka odgovor ove inspekcije - napisali su oni u saopštenju.

Da podsetimo, deo vojnog kompleksa "Kačarevo" jedan je od 15 vojnih kompleksa, skladišta i zemljišta širom Srbije koji više nisu neophodni za funkcionisanje Vojske Srbije, pa je Republička direkcija za imovinu oglasila njihovu prodaju. Ovaj oglas je bio raspisan 25. novembra 2016.

Vojni prostor je jedan od pet u Republici Srbiji za koje se pretpostavlja da su tokom NATO bombardovanja zagađeni neeksplodiranim ubojnim sredstvima, koji nije ispitan i očišćen od bombi.

U pomenutom oglasu za prodaju, naglašeno je da će oni koji budu odlučili da ga otkupe morati da snose troškove ispitivanja i čišćenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr.No

    1. februar 2017 | 17:10

    Gde su sada oni najglasniji borci protiv duvanskog, dima koji ih truje. Hajde da vas vidim krenite pred zgradu vlade i zalite se. Ili vam je organizam imun na radioaktivna isparenja, zracenja, smog, izduvne gasove, aditive u hrani i picu, pesticide itd.itd. Pih licemeri kako ste jadni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA