Zaboravljeno ubistvo u Bajci: Smanjena kazna ubici za 10 godina!

Žalbeni sud smatra da je kazna od 20 godina srazmerna težini učinjenog dela i Jokovićevoj ličnosti te da je kao takva nužna i dovoljna za postizanje svrhe kažnjavanja

  • 2

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za 10 godina kaznu Slobodanu Jokoviću iz Sokoca u Republici Srpskoj i pravosnažno ga osudio na 20 godina zatvora jer je u restoranu "Bajka" na Košutnjaku 2013. godine nožem ubio Nikolu Bukumirovića (31) i teško ranio Dragišu Čolovića (44), koji je od povereda preminuo.

Mića Četnik dobio 20 godina zatvora: Ubio je Jocića, a ranio Dudića nasred ulice

Prema stavu Apelacionog suda Viši sud u Beogradu koji je letos izrekao Jokoviću kaznu od 30 godina zatvora pravilno je cenio sve okolnosti koji utiču da kazna bude manja ili veća, ali im nije dao odgovarajući značaj.

- Uzimajući kao olakšavajuće okolnosti njegov raniji život, godine života i porodične prilike, kao otežavajuće okolnosti pod kojima je delo učinjeno, kao i njegovo držanje i stav nakon učinjenog dela, Apelacioni sud nalazi da bi sa aspekta specijalne i generalne prevencije bilo opravdano okrivljenom izreći blažu kaznu od one koju mu je izrekao prvostepeni sud - navodi se u obrazloženju presude.

Žalbeni sud smatra da je kazna od 20 godina srazmerna težini učinjenog dela i Jokovićevoj ličnosti te da je kao takva nužna i dovoljna za postizanje svrhe kažnjavanja.

Printskrin: Google Street View Printskrin: Google Street View

Joković je osuđen zbog ubistva Nikole Bukumirovića (31) i ranjavanja Dragiše Čolovića (44), krajem oktobra 2013. godine u restoranu "Bajka" na Košutnjaku.

Tragičnom događaju prethodila je svađa između ubijenih i Jokovića koji je radio u lokalu kao noćni čuvar.

Joković je ubistva izvršio nožem, a potom je pobegao.

Nakon dva dana 29. oktobra 2013. godine je uhapšen na granicnom prelazu Trbušnica kod Loznice, prilikom pokušaja da pobegne u Republiku Srpsku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA