Direktor kompanije Uber napustio Trampa

Uber je jedna od nekoliko tehnoloških kompanija koja je zabrinuta zbog uticaja Trampove uredbe o imigraciji na njihove radnike

  • 0

Travis Kalanik, izvršni direktor kompanije Uber, otišao je iz Trampovog savetničkog odbora za ekonomiju nakon stroge kritike osoblja i javnosti.

STARBAKS ĆE ZAPOSLITI 10.000 IZBEGLICA kao odgovor na Trampovu uredbu protiv imigranata

Odbor, u kojem se nalazi i izvršni direktor Tesle, Ilon Mask, trebao bi da se danas sastane sa predsednikom.

Uber je jedna od nekoliko tehnoloških kompanija koja je zabrinuta zbog uticaja Trampove uredbe o imigraciji na njihove radnike. Iz kompanije su već poručili kako imaju spremnih tri miliona dolara za pomoć onima na koje utiče ova uredba.

Ilon Mask je objavio tvit u kojem kaže kako će ipak prisustvovati sastanku.

- Savetodavna veća daju savete, prisustvovanje sastancima ne znači da se slažem sa potezima administracije. I ja i drugi ćemo izneti naše prigovore na nedavnu uredbu o imigraciji i ponuditi predloge za promenu te politike - poručio je on.

Kalanik, međutim, je već obavestio svoje zaposlene o odluci, prenosi BBC.

Napisao im je dopis u kojem je objavio kako pridruživanje odboru nije zamišljeno kao podržavanje predsednika i njegove politike, ali, nažalost, čini se da je tako shvaćeno.

- Implicitne pretpostavke da je Uber na neki način podržao Trampovu politiku, stvorile su razdor između onoga što ljudi misle da mi jesmo i onoga što stvarno jesmo - poručio je frustriran zbog medijske interpretacije.

Inače, Uber je bio na udaru teških kritika od izbora Trampa za predsednika. Demonstranti su se okupljali na američkim aerodromima, a na društvenim mrežama je pokrenuta kampanja #DeleteUber, prenosi Index.hr.

Uberovo napuštanje odbora je podržao i Sindikat vozača, rekavši kako je ovaj potez važan prikaz solidarnosti sa vozačima migrantima, kojih ima preko 40,000 samo u Njujorku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA