SUDAR TITANA - susret koji ceo svet isčekuje: Evo kada će se videti Vladimir Putin i Donald Tramp

Prema rečima Peskova, Putin je nesumnjivo spreman da se sastane sa Trampom

  • 2

Američki predsednik Donald Tramp prihvatio je poziv nemačke kancelarke Angele Merkel da prisustvuje Samitu G20 u Hamburgu u julu ove godine, a kako je Kremlj saopštio sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina sa američkim liderom bi mogao da se desi i pre samita.

Putin i Tramp sutra razgovaraju, svet dugo čeka taj dan!

Kremlj navodi da je još prerano razgovarati o bilo kakvim mogućim dogovorima sa SAD po pitanju sankcija Rusiji.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je telefonski razgovor Putina i Trampa u subotu prošao dobro, ali da se teško može govoriti o bilo kakvim dogovorima o sankcijama.

- Za početak moramo da odredimo datum i vreme sastanka dvojice predsednika - rekao je Peskov dodajući da se na tome radi i da bi sastanak mogao da se održi pre samita G20, koji je zakazan za 7. i 8. jul u Hamburgu.

Ipak, kako navodi, za pripremu tog sastanka potrebni su meseci, ne nedelje.

- To neće biti narednih nedelja, nadajmo se da će u najboljem slučaju sastanak biti održan narednih meseci - rekao je Peskov za BBC, prenosi TASS.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, Putin je nesumnjivo spreman za taj sastanak.

Peskov je rekao da Putin i Tramp nisu razgovarali o sankcijama u subotu, tokom svog prvog razgovora od inauguracije Trampa za predsednika SAD, navodi Rojters.

Istorijski poziv: Putin i Tramp se čuli telefonom, otkriveno o čemu su razgovarali

- Videli smo spremnost da se reše teški problemi kroz dijalog, na koji predsednik Putin već dugo poziva i, nažalost, prethodnih godina nije naišao na odgovor - rekao je Peskov.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Peskov je dodao da zajednička borba protiv terorizma, mere za održavanje strateške stabilnosti, rešavanje regionalnih sukoba i razvoj bilateranih odnosa mogu postati "tačke saglasnosti" u odnosima između Rusije i SAD, preneo je TAS.

Nakon telefonskog poziva američkog predsednika Donalda Trampa ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, Bela kuća je saopštila da je razgovor bio pozitivan i "početak poboljšanja odnosa SAD i Rusije" dok je Kremlj naveo da su Putin i Tramp dogovorili da razvijaju odnose na "jednakim osnovama, a obe strane su ukazale na potrebu koordinirane borbe protiv Islamske države.

Ukoliko ne dođe do sastanka pre Samita G20, američki i ruski predsednik imaće svoj prvi susret u julu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kami

    3. februar 2017 | 20:32

    Ja nesto ne verujem da ce do susreta uopste doci! Mozda kad budu sklapali primirje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA