Bele trake na piletini govore koliko je ona loša: Otvorite oči, sve češća je ova pojava na najpopularnijem mesu (FOTO)

Pedesetih godina prošlog veka je prosečna koka težila 1,3 kilograma, i bila je stara oko 70 dana. Danas je piletina koju kupujemo stara oko 47 dana, a teži oko tri kilograma.

Komentari

  • Veveritza

    4. februar 2017 | 17:00

    A što se sekirate šta jedete, kada živite na i od zemlje koja je bombardovana osiromašenim uranijumon. Potrebne su milijarde godina da se on razgradi u zemlji. Pre toga smo imali Černobilj. Ovde je nemoguće uzgajati bilo sta zdravo, ma koliko se trudili. Tako da, jedite slobodno. Šta vas briga za proteine i masti.

  • Kula

    4. februar 2017 | 16:02

    Jedm samo domace.

  • T za Teslu

    4. februar 2017 | 15:18

    ljudi prestanite da jedete crkotine...

  • Atina

    4. februar 2017 | 14:02

    Nisam razumela - zasto gubi na kvalitetnih kad se pohuje?

  • nista to nije novo

    4. februar 2017 | 13:52

    Danas se i pilici i prasici hrane pod stalnim osvetljenjem, samo jedu, nemaju pojma kada je dan a kada je noc. Prakticno, nikada ne spavaju. Secam se tih pilica od 1,3 kg. nema to veze sa danasnjim pilicima. Juce sam otkostavao batak, meso se prakticno bez noza svuce i ostane cista koska. Kod onih pilica uvek je ostajalo malo mesa na koski, nije moglo da se skine.

  • Vota

    4. februar 2017 | 13:14

    Koncentrati puni hormona za prebrzi rast se daju i prasicima i pilicima.kod pilica se taj hormon najvise koncentrise u karabatak i batak a svi roditelji bas to najcesce daju deci,zato nam deca sa 12 godina nose patike br 44 a sa 15 45 i46 u Americi su zabelezeni slucajevi da devojcice sa pet sest godina dobijaju menstruaciju sto je direktna posledica unosenja hormona preko hrane pa dolazi do preranog sazrevanja.

  • Stanislav

    4. februar 2017 | 13:07

    Pa i peosecna tezina svinje za godinu dana tova je bila 80-100 kg a danas se to postize za pet sest meseci, za godinu dana preko 200kg.

    • 4. februar 2017 | 14:31

      Kojot

      @Stanislav

      Na selu se uvek tovile svinje i godisnjaci su imali 200-350 kilograma hranjene kukuruzom pšenicom krompirom repom i samo se klale starije od godinu dana jer je to zdravo zrelo meso a te brzo hranjene 5-8 meseci oko 100 kg se najčešće prodaju onima koji neznaju da mlado meso nije zdravo pa lupetaju svašta. Ako vas interesuje kvalitet samo staro meso starije od godinu dana a to važi i za govedinu . I naravno suvo meso bez masti je izuzetno opasno za organizam a najzdravija je slaninica.kvalitet mesa ide od glave pa nadalje za but se uvek kaže meso druge kategorije

  • XXL

    4. februar 2017 | 12:58

    Starija generacija se seća za vreme Tita kada se pojavio među prvima preparat "Galofak" dodatak za ishranu pilića ... ne da su rasli k'o iz vode ... al' su bili 'zdravi' nije trpeo uzgoj ...

  • Neša 76

    4. februar 2017 | 12:46

    Kad bi ljudi tek znali kakvu ribu jedu, ne bi se zanosili da se zdravo hrane!

  • BASA

    4. februar 2017 | 11:27

    Jel ' to ona zaledjena americka piletina iz 1982-e !

  • Izgor

    4. februar 2017 | 11:24

    Najpopularnije meso je SVINJA !!!

  • Ana

    4. februar 2017 | 11:23

    U Americi od jajeta do pileta osam dana.To sve ide u Mekic.

    • 4. februar 2017 | 14:18

      Jelena

      @Ana

      Pa da to ide u Mc to bi bilo super! Nego ta njihova piletina nije pile ni videla! Mozda jeste oci, kosti, kozu i sve takve divne "jestive" delove...

    • 4. februar 2017 | 17:00

      Apis

      @Ana

      Lupas,...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA