≫ 

Hrvatska na granici sa BiH uvodi nove strože mere. Evo šta to znači

Najavljene su strože kontrole prelaza granice, koje će početi već od ovog letnjeg razdoblja, a cilj je Hrvatske da osigura turističku sezonu od mogućih pretnji

  • 1

Ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Vlaho Orepić nedavno je povodom prve posete Bosni i Hercegovini najavio strože mere na granici sa ovom zemljom, što će biti rezultat približavanja režimu Šengena čiji Hrvatska još uvek nije član.

Balkanski Černobilj nam je preblizu: Na samoj srpskoj granici isparenja iz davno zatvorenog rudnika ubijaju sve! (FOTO)

Pri tome je zajedničkim iskušenjem opisao i migrantsku krizu, a posebno krijumčarenje ljudi i istakao kako je za Hrvatsku veliki zadatak osiguranje državne granice u skladu sa evropskim standardima.

Ministar unutrašnjih poslova Orepić objasnio je kako je moguće da će to uzrokovati poteškoće u saobraćaju preko granice s BiH ako EU ne uvaži izuzetke koje bi Hrvatska želela, a u tom slučaju učiniće se sve što je moguće kako bi promet robe i putnika što manje trpeo.

Ali, kako se saznaje, ministar Orepić je na samom sastanku s predstavnicima vlasti najavio strože kontrole prelaza granice, koje će početi već od ovog letnjeg razdoblja, a cilj je Hrvatske da osigura turističku sezonu od mogućih pretnji.

To podrazumeva, uz obvavezno legitimisanje i beleženje svih osoba koje prelaze granicu, i snažnije kontrole vozila.

Pređašnjih godina samo nešto dublje kontrole carinske službe i granične policije s obe strane stvarale su kilometarske gužve na graničnim prelazima, a najugroženiji su pri tome bili stanovnici onih opština i naselja koji se nalaze uz samu granicu i kojima svakodnevni život zavisi o dobroj komunikaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA