Novosađanka za primer: Njen otac je kupio imanje bez struje i vode, a ona sad na toj zemlji čini dobra dela (FOTO) (VIDEO)

- Terapeutski konji prolaze specifične treninge baš iz razloga što rade sa osetljivom grupom dece koja često nemaju kontrolu nad svojim pokretima. Na taj način im se, ako i deci obezbeđuje sigurnost tokom terapije - ističe Ivacković

  • 3

Novosađanka Jelena Ivacković spojila je u životni poziv ljubav prema deci i ljubav prema životinjama. Na svom salašu osnovala je centar "U sedlu" na kome štićenici iz škole i doma "Dr Milan Petrović" iz Novog Sada dolaze na hipoterapije.

Nova akcija JANA vode s porukom toliko je PLEMENITA, da će vam istopiti srce! Priključite se i vi, jer ništa ne košta (FOTO)

Volite konje i želite da učinite nešto dobro za druge? OVO je pravi posao za vas!

- Imam dva konja, ali volim da se šalim da imam jednog i po, pišto je jedan veliki, a drugi je ponika - rekla je Ivacković u emisiji "Dobro u ljudima".

Njen otac je davno kupio imanje bez struje i vode na kome je sada centar, pod izgovorim da će njegova ćerka Jelena koja je tada studirala stočarstvo, tu sigurno da gaji konje.

Jelenina fascinacija konjima traje od kad je zajahala ovu najplemenitiju životinju, a to je bilo u njenoj 11. godini.

- Terapeutski konji prolaze specifične treninge baš iz razloga što rade sa osetljivom grupom dece koja često nemaju kontrolu nad svojim pokretima. Na taj način im se, ako i deci obezbeđuje sigurnost tokom terapije - ističe Ivacković.

Ova vrsta terapije je za decu sa posebnim potrebama prekopotrebna jer uz pomoć nje osobe koje nikada nisu osetile kako izgleda kretati se, jašući mogu da osete nešto što je najbliže tome.

Printskrin/Youtube/uradizasto Printskrin/Youtube/uradizasto

- Preko karlice se stimuliše kičma, preko kičme se šalju impulsi u mozak i tako se stiče pravi osećaj kretanja - objašnjava Čedomir Stojanović koji radi na salašu.

Nema šta, kapa dole za ovu Novosađanku jer je osim lepog, u svoj salaš "unela" i humanog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA