Dejan, vukovarski heroj: Iz kontejnera spasao malog Nina, čije mu je cvilanje sledilo krv u žilama (FOTO)

- Da je poklopac kontejnera i bio otvoren, ni odrasli pas ne bi mogao da izađe iz njega, a pogotovo ne ovakva minijaturna beba - kaže Dejan Selak (41)

  • 17

Dejan Selak (41), inače zaposlen u preduzeću "Komunalac", kada je u petak ujutro krenuo na posao, nije ni sanjao da će postati heroj dana u rodnom Vukovaru.

Vukovarska škola zabranila da srpska deca dobiju poklone za Božić?!

Golim rukama kopaju sneg, svakog trenutka sve može da se obruši: Izvučeno još 6 tela iz hotela smrti, pronađeni preživeli psi (FOTO) (VIDEO)

Taman kad je krenuo da prazni u zemlju ukopan kontejner, čuo je cvilanje od kojeg mu se sledila krv u žilama.

- Pregledao sam sve oko sebe, ali psa nije bilo nigde. Tek nakon što sam otvorio poklopac kontejnera, spazio sam maleno crno klupko na dubini od barem dva metra. Bio je izvan sebe od straha - tresao se, plakao... Ušao sam unutra i izvadio ga iz smeća, brzo ga odneo u kamion i upalio grejanje jer je psić bio potpuno promrzao. Nisam se stigao ni okrenuti, a on je na toplome već spavao kao beba - prepričava Selak.

Štene je odmah odvezao u veterinarsku ambulantu. Tu su ga okupali, a uskoro će ga i vakcinisati, i udomiti. Mališan ima samo mesec i po dana i svega 2, 5 kilograma.  Dobio je ime Nino i za njega se traži dom bez lanca i boksa, gde će biti deo porodice.

Dejan Selak kaže kako ni trenutka nije razmišljao šta će da uradi kad je čuo zavijanje nemoćnog šteneta u nevolji.

- Da je poklopac kontejnera i bio otvoren, ni odrasli pas ne bi mogao da izađe iz njega, a pogotovo ne ovakva minijaturna beba. Čudom je preživeo - rekao nam je komunalni radnik velikoga srca.

I sam je, dodaje, vlasnik psa - donedavno je imao dva američka staforda, jedan je nedavno uginuo, ali mu je ostala kujica koju obožava.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

Maleni Nino, okupan, čist i mirišljav, zahvaljujući volonterkama privremeno je smešten na sigurno i čeka da se netko zaljubi u njega i povede ga kući.

Potencijalni udomitelji i svi koji žele pomoći oko pokrivanja veterinarskih troškova mogu se porukom u inbox javiti Meliti koja je sudjelovala u spašavanju šteneta.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA