Ptičji grip se širi po regionu, da li treba paničiti? Sad je pronađen i u Prijedoru

Pristup neovlaštenih lica zabranjen je radi sprečavanja eventualnog širenja bolesti

  • 1

U Prijedoru je u toku sanacija žarišta ptičijeg gripa u jednom domaćinstvu, gde je kod domaćih ornamentalnih koka koje se drže kao ukrasna perad potvrđeno prisustvo visoko patogene influence ptica, podtip "H5", saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

PTIČJI GRIP STIGAO U BEOGRAD: Posle Vojvodine, registrovan kod ptica u Borči!

Pristup neovlaštenih lica zabranjen je radi sprečavanja eventualnog širenja bolesti, nakon što su juče nadležne laboratorije kasno popodneve potvrdile bolest.

Sastanak o ovom slučaju, kojem su prisustvovali predstavnici Kancelarije za veterinarstvo BiH, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Republičke uprave za inspekcijske poslove – Veterinarska inspekcija i Veterinarskog instituta Republike Srpske "Dr Vaso Butozan", odražan je juče.

Na sastanku su dogovorene mere u skladu sa odredbama Pravilnika o merama za kontrolu i iskorenjivanje influence ptica, uključujući proglašavanje zaraženog i ugroženog područja, zabrana kretanja i držanja peradi na otvorenom, popis imanja i uništavanje peradi u zaraženom dvorištu.

O svim daljim informacijama javnost će biti blagovremeno obaveštena, navode iz resornog ministarstva.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banja luka

    12. februar 2017 | 14:30

    Jel to zbog jaja sto se bacaju na zgradu vlade pa sad koke krive

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA