"Umesto za rođendan, mi ga spremamo za sahranu": Neopsiva tuga u domu malog Lazara (8) koji je poginuo na Ibarskoj magistrali

U direktnom sudaru dečak je zadobio teške povrede glave zbog kojih ni jednosatna borba lekara da mu spasu život nije dala rezultata

  • 2

Osmogodišnji Lazar S. iz raščanskog naselja Supnje, koji je tragično nastradao u stravičnom udesu u mestu Bare na Ibarskoj magistrali, danas će biti sahranjen. Njegova majka Tanja, koja je i sama je povređena u udesu, još je u bolnici.

TUGA: Dečak (8) poginuo u sudaru automobila i kamiona. Lekari su učinili sve, ali nije mu bilo spasa

Lazar, kao i njegova braća desetogodišnji Stefan i Saša (13), bio je vaspitano, razdragano i uvek nasmejano dete.

- Šta ti je sudba. Tanja se sa Lazarom u subotu vraćala iz posete ocu u Čačku da bi organizovala sve za proslavu Stefanovog rođendana, koji je juče napunio deset godina. Umesto da njemu slavimo rođendan, mi evo spremamo sahranu našeg anđela i molimo Boga da Tanja preživi i bude uz Stefana i Sašu da ne bi odrastali bez majke - jedva govori jedan od rođaka Samailovića.

Da podsetimo, dečak je stradao u direktnom sudaru "pežoa 307", kojim je upravljala njegova majka Tanja (38), sa šleperom. U udesu je zadobio teške povrede glave zbog kojih ni jednosatna borba lekara da mu spasu život nije dala rezultata.

- Dečak je dovezen u bolnicu bez pulsa. Pokušali smo reanimaciju koja je trajala 45 minuta, ali nismo uspeli. Imao je povrede glave i prelom desne natkolenice. Majka je zadobila povredu grudnog koša, dvostruki prelom desne natkolenice i povredu kolena. Ona nije vitalno ugrožena - rekao je za Blic Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice Studenica u Kraljevu.

Saobraćajna policija obavila je uviđaj, a istraga o uzrocima nesreće još uvek je u toku.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu nakon saslušanja nije odredilo pritvor vozaču kamiona M. M. (34) iz Kragujevca. Kako nezvanično saznajemo, uviđaj je pokazao da se kamion propisno kretao, a da je automobil kojim je upravljala Tanja Samailović prešao u njegovu traku.

(Telegraf.rs/Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baba

    13. februar 2017 | 09:39

    Jadnicak mali sudba il nepaznja gotovo je sad!!!? Saučešće porodici!!

  • Jaca

    13. februar 2017 | 15:43

    Saučeeće porodici, joj strašna tragedija, počivaj u miru andjele mali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA