≫ 

Tužio đavola koga ima u glavi: Ovo su najbizarnije parnice koje je srpsko sudstvo zabeležilo

Advokatima se obraćaju mentalno oboleli, oni koji preko suda pokušavaju da napakoste komšijama i oni koji rade čak i na svoju štetu

  • 3

Nekada sudijama u Srbiji stvarno nije lako – o blesavim slučajevima moraju da donesu ozbiljne presude. Mi smo izdvojili tri najbizarnija slučaja koja su pronašla svoj put do sudnice, a na koje su Srbi potrošili brdo para.

CIRKUS U SUDNICI CENTRALNOG ZATVORA: Čume napadao tužioca, pa mu pozlilo!

Prvi slučaj nas je prilično zatekao. Kako nam je advokat ispričao, predsednik jedne srpske opštine toliko je mrzeo prvog komšiju da je rešio da zapali svoju kuću kako bi mogao njega da okrivi. Kuća je izgorela do temelja, a komšija se našao pred sudom.

Advokat odbrane je, međutim, primetio da predsednik opštine u dvorištu ima ogromnog vučjaka pored kog bi bilo nemoguće proći i zapaliti kuću. Izneo je to kao dokaz na sudu, predsednik opštine se spetljao i rekao da je njegov pas gluv i slep. Veterinari su odmah ustanovili da to nije tačno i istina je izašla na videlo.

Drugi, takođe, komšijski sukob je slučaj dva seljaka. Jedan je okrivio prvog komšiju da mu je zaklao petla, ali mu on nije ostao dužan i podneo je kontratužbu za klanje jagnjeta. Zbog tužbi ovog tipa, sud je imao pune ruke posla i rešio je da tome stane na kraj.

- Zbog ovakvih bizarnih komšijskih rasprava doneta je odluka da skoči taksa, pa se sada sve manje odlučuju na takav korak. Kad su takse bile niže, mogao je da tuži ko je koga hteo - rekao nam je advokat Toma Fila.

Pobednik u bizarnim parnicama u Srbiji je čovek koji je rekao advokatu da ima đavola u glavi kog želi da tuži. Kako je advokat ostao zbunjen, čovek je nastavio sa izlaganjem u kom je izjavio da je posednut i da on ne zna kako sa đavolom da se izbori. Sud mu je delovao kao najlogičnije rešenje.

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    13. februar 2017 | 20:31

    Ja bih prihvatio ovo za djavola. To bi uslo u anale, mogla bi knjiga da s enapise.

  • Auh

    13. februar 2017 | 22:21

    E moj komsija zelio damu crkne krava pa da vidi od koga ce komsija nositi mlijeko

  • Duffy

    9. jun 2021 | 11:12

    Duga srpskog korena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA