≫ 

Hrvatski premijer: Bezobrazne izjave iz Srbije neće proći

  • 23

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je izjavio da u Hrvatskoj "neće proći" pojedine izjave iz Srbije, za koje rekao da su "čak bezobraznog karaktera", kao i da postoje razni kanali komunikacije sa Srbijom, ali nema žurbe za "susret na najvišem nivou".

Gradonačelnik Osijeka vređao Ivicu Dačića: "On je mali Sloba i propali političar"

Hina navodi da je "novinare zanimao stav Hrvatske o odnosima sa Srbijom pošto je potpredsednik vlade i ministar spoljnih i evropskih poslova Davor Ivo Štir proteklog vikenda odbio planirani bilateralni sastanak sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem jer je on ''blaženog Alojzija Stepinca'' nazvao "ratnim zločincem".

Sirotinja, kao i uvek, puca od zdravlja: Voditelj spustio na zemlju premijera Hrvatske i ostale političare (VIDEO)

- Pre svega vodićemo računa o hrvatskim nacionalnim interesima, o poštovanju između dveju država i nećemo dopustiti nikakve izjave koje su, rekao bih, čak bezobraznog karaktera i mislim da je kolega Štir ispravno komentarisao. Za dijalog postoje različiti kanali, a dirati u neke teme na ovaj način za Hrvatsku neće proći - rekao je Plenković.

Dačić zbog Štira otkazao put u Zagreb

Hina dalje navodi da je hrvatski premijer novinarima "objasnio koji su to kanali".

- Imate ih koliko god želite - diplomatske komunikacije, političke komunikacije, pa do susreta na najvišem nivou, kad za njih dođe vreme i kad to bude zrelo. Procenićemo. Nema nikakve žurbe - zaključio je Plenković.

Hrvatska agencija podseća da je "Štir ranije danas rekao da Hrvatska i dalje želi da razvija odnose sa Srbijom i važno je da održi kanal komunikacije sa Beogradom, ali se to ne može ostvariti sa srpskim šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Potpredsednik Vlade Srbije i Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić otkazao je danas učešće na predstojećem neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova učesnika Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, koji će biti održan 3. marta u Zagrebu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, u svojstvu aktuelnog predsedavajućeg Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir uputio je poziv ministru Dačiću za učešće na tom sastanku.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Imajući u vidu poslednja javna istupanja ministra spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Davora Štira, koja odudaraju od osnovnih principa poštovanja dobrosusedskih odnosa i promocije regionalne saradnje i koja narušavaju dostignuti nivo poverenja i razumevanja temeljnih vrednosti saradnje i poštovanja nacionalnog integriteta, prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić otkazao je učešće na predstojećem sastanku u Zagrebu - saopšteno je iz tog resora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    13. februar 2017 | 22:57

    Hrvati pate od Srbofilije , opsednuti su nama Srbima.

  • Vojislav

    13. februar 2017 | 23:15

    Ovde se, postavlja jedno veliko piranje pred srbima a ono se zasniva na odgovornosti celokupnog naroda srpskog a to je da li srbija treba da ide u evropsku uniju jer se niko nije od te evrope, usprotivio po pitanju stepinca da li di ga trebalo proglasiti svetovnikom, ne sumnjam da je bio hriscanin i dobar katolik ali njegova dela su sumnjiva a od evropljana se niko nije oglasio ni za ni protiv cak je neko prebacio oprostire na izrazu loptu da to raspravljaju srbija i hrvatcka kao da je to nas problem a ne evropski samom takvom cinjenicom evropa bi legalizovala nacizam , ja mogu da prastam ali necu da zaborvljam takva evropa mi ne treba.... Svaka cast organlzaciji vizental jedino se ona oglasila

  • Cika Velja

    13. februar 2017 | 23:13

    Onaj sto lici na Hitlera cujem uhapsen,Hrvati rade sto i Hitler pa nista! Jel to neko ubedjen da smo umobolni pa ne vidimo,ili je zaledjina takvog ponasanja suvise mocna da bi se bojali ili stideli onog sto rade???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA