Tri godine posle nesreće u Tunisu, Marija je nepokretna: Može da je spasi samo lečenje u Moskvi

Ova hrabra mlada žena kaže da joj je sada najbitnije da sakupi novac i ode u Moskvu, a zatim i na fizikalne terapije

  • 1

Profesorka engleskog jezika iz Smedereva Marija Milošević (33), koja je u julu 2014. godine preživela tešku saobraćajnu nesreću u Tunisu, u kojoj je dobila tešku povredu vratnih pršljenova, ostala je potpuno nepokretna a za jedino moguće lečenje u inostranstvu nema novca.

Srpkinja povređena u Tunisu sutra stiže u Srbiju!

Evo šta se zaista desilo s povređenim Srbima u Tunisu!

- Ni dan-danas ne znam zašto se desila ta nesreća koja mi je promenila život iz korena. Ostala sam nepokretna, ne mogu da pomeram ni ruke ni noge, ne mogu samostalno da živim, ali želim da idem napred, imam volju da se borim. Cilj mi je da odem u Moskvu, na tretman matičnim ćelijama, ali on je skup i potrebna mi je finansijska pomoć. Nadam se da ću uspeti  - priča u ispovesti za Kurir Marija Milošević.

Nakon nesreće, Marija je živela kao biljka.

Foto: Foter/Flickr/ _Jer_, lauren_pressley Foto: Foter/Flickr/ _Jer_, lauren_pressley

- Mogla sam samo da trepćem. Komunicirala sam očima. Dugo sam bila na aparatima za disanje, bilo je pitanje da li ću ikad moći da dišem bez pomagala. Međutim, posle 18 meseci provedenih u bolnicama i velikog truda i rada, uspela sam da napredujem. Sada samostalno dišem, naučila sam da govorim, mogu da pomeram glavu i ramena - priča Marija.

Ova hrabra mlada žena kaže da joj je sada najbitnije da sakupi novac i ode u Moskvu, a zatim i na fizikalne terapije.

- Planiran je tretman matičnim ćelijama u Moskvi, a zatim intezivna fizikalna terapoija u najasavremenijim centrima u Americi. Za prvi tretman u Moskvi potrebno je oko 30.000 evra, a svaki sledeći će koštati između 5.500 i 6.5000 evra. U klinici u Moskvi bi me pregledali njihovi stručnjaci a zatim i operisali. Od tog lečenja očekujem veći pomak - kaže ona za beogradske medije.

Foto-Ilustracija: Wikipedia/BishkekRocks, Foter/Flickr/Carla L. Rocha Foto-Ilustracija: Wikipedia/BishkekRocks, Foter/Flickr/Carla L. Rocha

Marija Milošević povređena je pre tri godine kada se vraćala sa izleta u pustinju u Tunisu.

- Taj vozač je izazvao sudar na ravnom putu. Vozio je brzo i sećam se da smo mu svi govorili da uspori i da pazi kako vozi. Nije nas slušao i odjednom je udario u vozilo ispred nas - priseća se Marija nesreće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    20. februar 2017 | 13:00

    Napred mladosti. Ne predaj se. Citam Telegraf i ovde mi dah zastaje. Kometari padaju kod olosa, ovde ni jedan. Ne radim, bez posla sam ostala, zivim od oceve penzije, a posla ni za mlade a kamo za nas u 50-tim. Ali, ne bih jela 5 dana uplatila bih malo. Ovde ne pise nista. A volela bih licno da ti dam. Tel da te cujem lepoto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA