≫ 

Kompanija iz Dubaija gradi luksuzno odmaralište u Derventi: Izmislili izgradnju arapskog resorta da bi podigli cenu nekretnina?!

Informacija o gradnji odmarališta potekla je sa Fejsbuk profila i imejl poruka koji su danima stizali na adrese pojedinih medija, sve dok neko od njih nije poverovao i o tome napravio vest

  • 6

Svi bosanski i regionalni mediji objavili su ovih dana „ekskluzivnu“ informaciju da će kompanija Alman Internešnl Investments Ltd iz Dubaija u Derventi graditi grandiozno odmaralište sa 420 luksuznih apartmana, 80 vila, restoranima, bič klubom, spa i fitnes centrom, vodenim parkom itd. Projekat je nazvan Alman Voterfront Ukrina Resort i navodno investitori planiraju već ove godine da kupiti zemlju na obali reke Ukrine, u naselju Miškovci.

ZABRANJENI GRAD USRED BOSNE: Bosanci ne smeju da uđu tamo, Arapi ne žele da ih vide (FOTO) (VIDEO)

Kako je najavljeno, po završetku projekta, Alman Voterfront Ukrina Resort donosiće priliv od oko 189 miliona evra godišnje za grad Derventu i Republiku Srpsku i biće najveći poslodavac u regionu sa 2.000 stalnih radnih mesta.

No, mnogo toga ukazuje da je reč o prevari čiji cilj nije sasvim jasan, ali se ne isključuje mogućnost da se najavom nepostojećeg odmarališta želi podići cena zemljišta kako bi se ono prodalo za višestruko veći iznos od realne vrednosti, prenosi Biznisinfo.ba.

Informacija o gradnji odmarališta potekla je sa Fejsbuk profila i imejl poruka koji su danima stizali na adrese pojedinih medija, sve dok neko od njih nije poverovao i o tome napravio vest.

Ostali mediji su potom jednostavno preuzimali vest i dalje je širili, pa je uskoro cela javnost saznala za ovaj projekat.

Foto: Wikipedia/Pero Vaslic Foto: Wikipedia/Pero Vaslic

Prvo što baca sumnju je činjenica da kompanija Alman Internešnl Investments Ltd nema svoju internet stranicu, što je nezamislivo za kompaniju koja planira da gradi ovako veliki projekat.

Osim toga, na internetu nije moguće pronaći nijednu jedinu vest niti bilo kakav trag o toj kompaniji, odnosno njene reference, ranije projekte itd, pa se postavlja pitanje da li ona uopšte postoji.

Dalje, na internetu je ovih dana napravljena onlajn prezentacija projekta Voterfront Ukrina Resort, ali na način koji otkriva potpuni amaterizam. Prezentacija je napravljena na platformi Viks koja omogućava kreiranje besplatnih sajtova i koja je namenjena amaterima.

Osim toga, primetne su i brojne greške, pa se tako projekat na jednom mestu naziva „Alman Voterfront Ukrina Resort“, a na drugom „Emirates Voterfront Ukrina Resort“.

Kompanija se nekada naziva “Almman Internešnl Investments Ltd”, a nekad “Almann Internešnl Investments Ltd”.

Foto: xeco-test.in Foto: xeco-test.in

PRAVA ISTINA O INVAZIJI ARAPA NA BOSNU I HERCEGOVINU: Otkriveno šta zaista rade na ovim prostorima

No, ono što baca najveću sumnju je da su fotografije koje prikazuju budući projekat zapravo ukradene sa interneta.

Mapa koju koriste navodni investitori zapravo je odmaralište Xrbia Talegoan i nalazi se u Indiji. Sve to ukazuje da se ne radi o ozbiljnom investitoru.

Osim toga, u vesti koja je objavljena u medijima prethodnih dana, navodi se da kompanija „planira kupovinu potrebnog zemljišta u naselju Miškovci, na potezu između magistralnog puta i reke Ukrine“.

Treba reći da investitori uvek kupe zemlju pre nego što javnost upoznaju sa projektom. Na taj način dobijaju zemlju po veoma niskim cenama jer građani ne znaju kome je i zašto prodaju.

Stoga bi poslovno bio neshvatljiv potez ove navodne arapske kompanije da najavi gradnju monumentalnog odmarališta pa da tek onda pregovara o cenama, jer je jasno da samom najavom gradnje cene skaču do nebesa.

Foto: Wikipedia/Dans Foto: Wikipedia/Dans

Ono što je takođe veoma zanimljivo je da se poslednjih dana pojavilo dosta oglasa za prodaju zemljišta baš na tom području. Kako se može videti na internet oglasima, agencije za nekretnine već se interesuju za zemljište na tom području.

Ali, pametno bi bilo sačekati sa kupovinom dok se ne utvrdi je li reč o ozbiljnom projektu ili prevari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДУШАН КРАИШНИК БАЊА ЛУКА

    21. februar 2017 | 17:39

    Како нас лагано опкољавају,,. Само једну ноћ кад повичу они своју усрану рјеч а итд ,,, али запамтите имају и неки људи који чекају на вас!!!!

  • Maki

    21. februar 2017 | 17:01

    Negde se stvarno gradi, a negde je I prevara.

  • Mika

    21. februar 2017 | 16:56

    Eto nama Arapa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA