Krali teške nadgrobne ploče i skrnavili grobove, pa ih prodavali za 500 evra: Morbidan biznis u saradnji sa čuvarima groblja

Kada je krađa nadrobnih ploča dospela u javnost, kupac se sam javio u policiju i ispričao kako je i od koga kupio nadgrobne ploče, koje su potom vraćene oštećenim porodicama

  • 2

Makedonska policija je ušla u trag i pohapsila ljude koji su se bavili crnim biznisom na groblju Đorče Petrov u Skoplju. Trojica lopova nadgrobnih ploča teških od 300 kilograma do pola tone konačno su dolijali, a tužilaštvo je protiv njih podnelo krivične prijave zbog teških krađa i skrnavljenja grobova.

Morbidan biznis na groblju sa ukradenim nadgrobnim pločama

Ko zna koliko dugo bi ova trojica lopova skidali nadgrobne ploče sa pokojnika i prodavali ih da nije bilo Zorana Minarkova koji je prvi, još u avgustu prošle godine, alarmirao da su nepoznati ljudi demontirali i ukrali mermernu ploču sa groba njegove pokojne majke. Tada je sa još šest grobova bilo skinuto i ukradeno teških nadgrobnih mermernih ploča.

S obzirom da u mermerne ploče bile teške i do pola tone, Minarkov je tada tvrdio da je krađa mogla biti izvršena samo uz pomoć nekog od zaposlenih na groblju, što se kasnije i potvrdilo kao tačno. Dvojici lopova, čiji identitet nije saopšten, pomagao je čuvar groblja. Dok su oni u kamion tovarili teške mermerne ploče, čuvar je vodio računa da neko ne naiđe, a potom im obezbeđivao put da slobodno mogu izaći sa groblja.

Lopovi su potom mermerne ploče, po ceni od oko 500 evra po komadu, prodavali jednom čoveku u skopskom naselju Ilinden koji se bavi izradom nadgrobnih spomenika. Kako ništa ne bi posumnjao, lopovi su mu složili priču da su to njihove stare nadgrobne ploče, koje im više ne trebaju, jer su kupili i na grobove “pokojnih rođaka” postavili nove.

Kada je krađa nadrobnih ploča dospela u javnost, kupac se sam javio u policiju i ispričao kako je i od koga kupio nadgrobne ploče, koje su potom vraćene oštećenim porodicama.

Nema informacija da li će i kupac ukradenih mermernih ploča odgovarati kao saučesnik ovog morbidnog biznisa.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA