SPLIT: Halapljiva bankarka nezakonito skidala novac sa računa klijenata

Optužena je sa neaktivnih računa 61 klijenta na kojima se nalazila stara devizna štednja, bez znanja i saglasnosti klijenata, odnosno njihovih naslednika, preko aplikacije, koristeći svoju smart karticu i ličnu šifru, sastavljala neistinite naloge

  • 1

Splitsko Županijsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 44-godišnje bankarke da je godinu dana s neaktivnih bankovnih računa 61 klijenta, na kojima se nalazila stara devizna štednja, podigla ukupno 878.000 kuna bez saglasnosti tih klijenata.

SEKSI KONČITA, A NIJE VURST: Danju ugledna dama i bankarka, noću prostitutka! (FOTO)

Ona je novac podizala od 21. marta 2013. do 30. aprila 2014. dok je bila zaposlena kao porodična bankarka u poslovnici jedne banke na području Zagrebačke županije, pri čemu je napravila štetu od 308.000 kuna i oko 76.000 evra.

Optužena je sa neaktivnih računa 61 klijenta na kojima se nalazila stara devizna štednja, bez znanja i saglasnosti klijenata, odnosno njihovih naslednika, preko aplikacije, koristeći svoju smart karticu i ličnu šifru, sastavljala neistinite naloge, piše Hina.

Ona je, kako sumnja tužilaštvo, tim nalozima zatvarala račune klijenata banke uz naloge za isplatu u kojima je falsifikovala potpus vlasnika računa i tako obavila 69 transakcija i neosnovano podigla novac klijenata banke položen na tim računima.

Optužena je za zloupotrebu poverenja u ekonomskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, objavilo je Državno tužilaštvo na svojim internet stranicama.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitur

    24. februar 2017 | 06:50

    Nista cudno, vole zemlju a kradu je na svakom cosku. Lijepi Goli Otok.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA